#134716
Anonym

Jeg synes ikke jeg taler specielt grimt til spørgeren.

Jeg siger bare i krystalklare termer, hvordan banken ser på ham som kundetype.

Hvis man har en gæld på 180.000, ikke kan stille sikkerhed og kun har et rådighedsbeløb på 4.000 pr måned, så hænger han i forvejen i de yderste fingerspidser. Det er et ubestrideligt faktum, at banken må betragte ham som en sikkerhedsrisiko, og derfor ikke kan bevillige ham yderligere lån.

Sådan forholder virkeligheden sig, og det har ikke noget at gøre med jeg “taler dårligt til andre mennesker”. Sådan er verden skruet sammen.

Det er squ da ikke bankens problem, at han har et lille rådighedsbeløb. Banken skal levere et godt afkast til deres aktionærer (hvad der i sandhed kniber for tiden). Banken skal låne ud til gode solide kunder, med god sandsynlighed for at de kan betale lånet tilbage. Banken skal ikke låne ud til kunderne fordi det er “synd de har så lidt”. Man skal ikke agere socialkontor!

Spørgerens gæld på 180.000 uden sikkerhed er klart et problem for banken. Gælden skal nuværende tidspunkt, hvor der er kapitalknaphed i banksektoren, klassificeres i en høj kategori (formentlig gr. 8-10 gæld) og tæller derfor tungt i bankens risikovægtede poster. Med andre ord. Kunden har stærkt forhøjet PD (probability of default) og kræver således et tungt træk på kapitalgrundlaget.

Derfor er han i øjeblikket særdeles uattraktiv som kunde, og derfor vil banken ikke hælde flere penge i hovedet på ham. Det gælder ikke bare hans egen bank, Danske Bank. Hans kundetype er uønsket i alle danske banker.