#133774
LMA

Din “skrift” er meget svær og forstå, men jeg prøver alligevel og svare.

Køb af bageri til 2,5 mio.kr. + driftskredit tkr. 500 syntes af meget hvis din opsparing udgør kroner 0. Dette vil være udgangspunktet uanset hvilken bank du spørger.

Sælger af bageriet har en interesse i og sælge bageriet som en “going-koncern”, idet prisen derved vil være højere. Derfor har bagermesteren ingen interesse i og lukke bageriet uden og sælge dette, hvorfor bagermesteren formodentlig er interesset i og hjælpe salget på vej. Dette kan ske ved hjælp af sælgerfinansiering med indbygget tilbagetrædelseserklæring.

F.eks. kunne bagermesteren finansiere 1 mio.kr., hvorefter dit kapitalbehov alene udgør 1,5 mio.kr. + tkr. 500.

Hvad angår de tkr. 500, hvordan er de fremkommmet? Er der udfærdiget likviditetsbudget, eller er tallet bare et kvalificeret gæt?

Hvad angår købsprisen på 2,5 mio.kr., den syntes ligeledes høj? Hvad er indtjeningen i bageriet, og hvor mange skal leve af denne indtjening? Kun dig, eller dig + mand/kone?

Din personlige jobsituation er også interessant, arbejder du idag i det omtalte bageri, eller kommer du udefra? (MBO eller MBI?) Og er du overhovedet bager? Har du kendskab til økonomi, regnskab, bogføring og momsregnskab? -> og på hvilket niveau?

Hvis du ikke som MINIMUM har overvejet og taget stilling ovenstående, ville jeg anse din henvendelse som useriøs!