#132190
Anonym

Prøv du at beskrive den konsekvens, lad os se at du har forståetJeg vil meget gerne forsøge med en beskrivelse, men som du selv er inde på, så er det ikke småting. Det er klart at det vil være som du nævner, men hvis jeg skal forsøge med en konsekvensbeskrivelse må du hjælpe lidt med at sige om du mere noget mere specifikt.

Jeg kan ikke skrive alle konsekvenserne – dem kender jeg simpelthen ikke, men overordnet betyder det jo blot at magten over samfundets værdier ligger i hænderne på befolkningen, ikke regeringerne.

Renten for at udlåne sit guld vil der selvfølgelig være, men den er nok ikke særlig stor. Ved at eleminere forex markederne fjernes alt den spekulation, der bl.a også har ført os ud i den nuværende redelighed. De enkelte lande kan ikke prisdifferentiere sig ret meget på arbejdsintensive varer i det pågældende land, da man så bare køber i det andet billigere land – med mindre man altså lægger import told på varerne.

Det betyder at regeringerne ikke bare kan trykke penge til at dække for deres bummerter eller føre krig efter behag. Dertil skal man først handle sig til eller grave mere guld ud af jorden. Så det er ikke helt så financielt uproblematisk at sætte en krig i gang. Mange (US) vil nok tænke sig om inden man begynder så store forbrug som en krig koster.

Hvis vi i DK skal tjene meget guld på vores varer, skal de være avancerede og indeholde stor know-how. Det gør de allerede i dag, så vores højere lønninger ‘i guld’ kan stadig til en vis grad forsvares – så længere der er købere til varerne.

Egentlig er det vel ikke så kompliceret. Guld træder bare i stedet for ‘penge’, men nu er der altså en restriktion på, så politikerne ikke kan manipulere værdien.

Men hvis du spørger mig om hvad det betyder i forhold til fattigdomsbekæmpelse i afrika, miljøpolitik, sygsomspolitik m.m. kan jeg ikke svare dig. Den dybde har jeg ikke gravet i endnu – men jeg synes det lyder besnærende og dykker nok med ned i det hen over vinteren. Men igen, det er nok i virkeligheden ikke anderledes fra idag, altså politiken der føres, nu er det bare dig og mig der ejer en reelt værdi og ikke en dikteret af lovgivning.