#119012
Anonym

Jo – tre rykkere. Men den stakkel havde ikke styr på en skid og troede at han kunne ignorere sin gæld væk. Nu er han heldigvis kommet på andre tanker.

Tak fordi i gav jer tid til at diskutere.

Jeg forstår jeres argument med, at RKI-registrerede der ikke betaler er tæt på “den sikre hændelse” – men måske er det bare fordi jeg tror på det bedste i folk, og på at folk godt kan forbedre sig – det er der desværre bare ikke plads til når det handler om penge.

Min idé om hvordan RKI’ere skulle komme ud af kniben kunne karakteriseres som en slags privat gældssanering – men det er klart at det indbærer at “mislede” banker. Der vil aldrig være noget der kan garantere at RKI’ere ikke bagefter går ud og optager nye lån, men der burde man jo se på hvordan gælden er stiftet og er kommet til, og se på låntagerens engagement og holdning. Udlånsbankernes kreditvurdering står og falder i dag på om du er i RKI – intet mere eller mmindre.

Nogen mennesker er jo simpelthen kyniske og ligeglade hvad angår gæld og banker, og de vil nærmest gøre alt for at snyde dem. Andre mennesker har måske købt en bolig for dyrt som er blevet tvangsauktioneret og står med en gæld på en kvart million de aldrig så komme – så er det nemt at ryge i RKI uden at være en samfundssnylter.

Min konklusion og vurdering må være, at når det drejer sig om penge, så er Danskere (Dem på mybanker i hvert fald) nul-tolerante over for folk der har dårlig betalingshistorik. Det er trist, da der kan være masser af valide og ganske forsvarlige grunde til at man ikke har kunne opfylde sine forpligtelser. Vi tramper på og holder en masse mennesker nede, for så billigt og enkelt som muligt, at redde os selv. Dette istedet for at prøve at tænke nyt og kreativt og finde på en løsning alle kan være bekendt. Jeg skammer mig lidt…