#118994
Anonym

Nu er grunden til at man betaler en højere rente end diskontoen jo, at banken påtager sig risiko. Jeg siger ikke at det er risikofrit at låne til ham – der er jo altid en fare for at han bliver fyret og ikke kan afdrage osv. lige som med alle andre lån: Banker spreder jo deres risiko ved at lave en portefølje af lånere… Derfor ville jeg ikke låne ham pengene. Det er jo ligesom at sætte hele sin formue i een aktie – dumt.

Og der er faktisk ikke tale om mig selv, selvom jeg efter at have gennemlæst mine indlæg ser frygteligt meget ud på den måde.

Samtidig er Jeg uhøre overrasket over manglen på finansiel forståelse når man tager dette forum i betragtning. Logikken med at folk der er i RKI ikke har en plads på lånemarkedet er fuldstændig grotesk. Det giver perfekt mening at stifte nye lån med bedre afdragsvilkår, lavere rente og længere løbetid til at afbetale “klatgæld”. Det gælder ISÆR i et marked hvor bank-renterne stadig er tæt på historisk lave.

Det er faktisk udelukkende et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, afkast mod risiko. RKI lånere kan meget simpelt betragtes som høj-risiko kunder. De er villige til at betale MANGE penge og for nye lån (Der kan afbetale den “slemme” gæld), så det er kun et spørgsmål om at konstruere et system er tæmmer den risiko. Lidt i stil med hvad jeg foreslog ovenfor (Processen kan inkludere en godkendelse med interview og budget-evaluering i stil med de procedurer der findes ved gældssanering).

Men jeg kan da nævne at jeg tror løsningen bliver at lave en afdragsordning med banken hvor de 170.000 skyldes, aftale at banken udtager min ven af RKI så snart vi har fået afdragsordningen på plads. Efterfølgende ansøger vi om et lån hos en af de store udlånere, bruger pengen til at indfri gælden i banken (15% p.a.) samt resten af klatgælden. Derefter har min ven kun ét sted han skal betale til, en lavere gennemsnitlig rente og en overskuelig og billigere afdragsordning.

SÅ fik jeg vist besvaret mit eget spørgsmål (Uden en moralprædiken baseret på manglende indsigt i hvad det vil sige at være fanget i den onde “RKI-cirkel”)