#105934
Anonym

For finansielle virksomheder gælder “§ 9. Har den finansielle virksomhed eller dens medarbejder/rådgiver i rådgivningssituationen en særlig interesse i rådgivningens resultat udover den almindelige indtjening, skal virksomheden inden rådgivningen informere kunden om arten og omfanget af den særlige interesse. “.
Jeg ved at også ejendomsmæglerne (DE) har ‘Etiske regler’, men har dog ikke fundet dem.

Så er der bare det problem at det ikke virker – ikke engang for bankernes vedkommende. Allerede god-skik reglernes vejledning giver mulighed for – som min bank gjorde det – at skrive på årsopgørensen “Amagerbanken samarbejder med Bankinvest”, punktum, og så havde de opfyldt deres forpligtelse.

Jeg har skrevet til både finanstilsyn og erhvervsminister men uden at komme igennem. Jeg påtalte manglende information om provisioner men fik svar at man ikke ville forbyde provisioner eller pille ved bankernes indtjeningsgrundlag iøvrigt.

Men jeg kan opfordre alle til at benytte sig at EDC’s rådgivning og så lige før man køber et produkt, så sige farvel og tak og så selv søge det billigste/bedste produkt. For hvad BRF har, det har de andre osse i næsten identisk udgave.