#104608
Anonym

Nu skal man vel passe på ikke at sammenblande investeringsobjekt med investeringsform.

Jeg kender heller ikke Svanen Gruppen og kan heller ikke se noget ud af deres hjemmeside http://www.as-svanen.dk/ Men det er jo også i prospektet at du skal finde ‘sandheden, hele sandheden og ikke endet end sandheden’. Det kræver en del at lære at læse et sådant – specielt slå ned på, hvad der IKKE står. Jeg vil ikke påtage mig det, men det ville nok hjælpe at gennemgå flere af slagsen før man slår til.

Så er fondsbørsen bedre – i al fald i nogenlunde likvide papirer. Her har du dog et slags åbent marked til at bekræfte dig i at pris (med risiko-fradrag) er OK i forhold til produktet. Men der er da heller ingen garanti mod høj-risiko-investering og 100% tab ved køb af almindelige værdipapirer.

Om du så vil arbejde med frie midler, med kapitalafkast- eller virksomhedsordning, det er en helt anden sag. Skulle ratepension-ordningen være at blive ‘taget ved næsen’ (for at sige det pænere)? Det kommer vel an på i forhold til hvad? Det er da rigtigt at jeg betaler skat til staten af afkastet (PAL) på min ratepension og et par småører til banken for obligationsdepoter. Ingen pensionsselskaber er indblandet og ingen puljeordninger. Det er også rigtigt at der er noget barnepige-agtigt (at alt ikke må satses på samme hest) i ordningen. Men går det hele ikke ud på “du kan få et fradrag nu – så betaler du nok senere”?