Information til banken

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • FynboenForfatter
  Indlæg
 • #367879
  FynboenForfatter

  Vi driver mindre ApS og både virksomhed og privat benytter vi samme bank.

  Banken har vi haft i snart 10 år.

  Privat har vi to små kassekreditter på 10.000 som vi stort set aldrig benytter. De er et levn fra fortiden.

  Erhvervsmæssig har vi en kassekredit med delvis virksomhedspant og delvis privat kaution. Såvel erhverv og privat er alt sundt og ingen gæld i bil, forbrug eller lign. Udelukkende et realkreditlån i huset med over 1 mill. i friværdi.

  Pludselig beder banken os om at få adgang til alle regnskaber fra virksomheden (det er helt fint da de også er offentlig tilgængelige)

  De kræver endvidere adgang til private skattemapper…?

  Det som er mest underligt er, at de har sendt en lang række spørgeskemaer omkring erhverv og privat, hvor de spørger hvem vi overfører penge til i firmaet, hvor mange Mobilepay transaktioner vi har privat og i firmaet og på hvilke beløb. Hvem der betaler Mobilepay til os m.v.

  Endvidere om venner, familier og andre giver eller får penge fra os. Hvor ofte vi handler i udenlandske webshops, antal betalinger i udlandet hvis vi rejser m.v.

  Om vi sætter kontanter ind i hæve automater og hvilke beløb det er i såvel erhverv som privat.

  De dækker sig ind under, at det er Hvidvaskning lovgivningen der kræver at vi svarer på alt og at de kan smide os ud som kunde, såfremt vi ikke svarer…

  Hvad kan en bank egentlig tillade sig at kræve. Altså med loven i hånden…?

  Vi skal ikke låne noget. Vi har det vi har behov for.

  På forhånd tak.

  Fynboen

  #368799
  Henrik KForfatter

  Bankerne skal (lovkrav) indberette ‘mistænkelig adfærd’. Jeg tror dette nødvendigvis må være et subjektivt skøn, og her ønsker de en generel fornemmelse for din økonomi for at kunne ‘skønne’ om der er noget suspekt ved at du regelmæssigt overfører nogle millioner euro via deres lettiske filial. Nej, her synes  jeg efter det du  fortæller at de går langt ud over hvad de med rimelighed kan udnytte i deres  skøn for en gennemsnitlig økonomi som din.

  Enten synes jeg du simpelthen skal springe de spørgsmål du ikke kan se fornuften i over, eller osse skal du tage en snak med dem om omfanget.

  PS: Det er jo væsentligt for dig, at din rådgiver er en stabil person som man kan have tillid til. Har han indenfor de sidste 5 år haft udgifter til prostituerede, hvilke velgørende organisationer har han støttet, har han stået i RKI etc. 🙂

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.