Lånte mit navn ud, fik en gæld tilbage

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Per Frederiksen (1)Forfatter
  Indlæg
 • #96258
  Per Frederiksen (1)Forfatter

  Hej alle sammen,
  For en 13 år siden da jeg var 20 år gammel, “lånte" jeg mit navn ud til min far så han kunne starte et firma. Jeg havde ikke selv noget med firmaet at gøre, andet end at mit navn stod på det. Dumt set i bakspejlet, men jeg var ung og naiv. Pga. nogle omstændigheder omkring alvorlig sygdom i familien, skete der bla. det at jeg havnede med en gæld til SKAT på lidt over 600.000 kr, som resulterede i et udlæg i mit hus. Det udlæg blev lavet for 10 år siden.
  I mellemtiden har der været et langt tovtrækkeri mellem min far og SKAT, da han selvfølgelig har forsøgt at redegøre for gælden. SKAT startede selvfølgelig en sag på det, som jeg for et par måneder siden har indgået et forlig med, som skal betales til Februar.
  Jeg står dog i den situation, at på de 10 år har jeg stiftet en lille familie, og vi er i den grad vokset ud af vores 88m2 rækkehus. Vi har også fundet et andet hus vi er interesseret i, men udlægget står i vejen for at jeg kan sælge det her hus og komme videre. Forstået på den måde, at jeg er afhængig af det overskud jeg ville få ved et salg, for at kunne finansiere næste hus.
  Hvordan foregår sådan noget? Bør udlægget forsvinde når mit forlig er betalt? Kan jeg ansøge om at få udlægget fjernet inden at forliget skal betales, da der jo er underskrevet og indgået et forlig?

  #230978
  testForfatter

  Du skal dig en advokat.

  #230980
  morsdrengForfatter

  Du har ikke kun lånt dit navn ud, men været ”stråmand” for din far for at skjule, at han var den reelle ejer af firmaet.

  Ifølge dine oplysninger blev der ikke skabt nogen værdi i firmaet, men en gæld til SKAT på 600.000 kr. som du kom til at hæfte for. Risikoen ved at være stråmand er netop, at man selv kan blive forpligtet at det forkerte billede af situationen som man medvirker til give omverdenen.

  Du har nok været ung og naiv, men din far har handlet skrupelløst, egoistisk sandsynligvis også ulovligt ved at benytte dig som stråmand.

  Et udlæg giver udlægshaveren sikkerhed for fremtidig betaling. En ejendom med et udlæg kan kun sælges hvis udlægget indfries eller med udlægshaverens accept.

  Men hvorfor skal SKAT undlade at kræve udlægget indfriet blot for at du kan få penge fri til finansiering af dit næste hus?

  Uden at kende indholdet af det indgåede forlig, kan ingen her svare på, om udlægget også bliver indfriet samtidig med forligets betaling. I øvrigt må familien allerede være vokset ud af huset, da du for kun få måneder siden indgik det forlig som skal betales om kun 3 måneder.

  Du bør ikke længere være naiv, men søge professionel rådgivning hos en advokat eller rette henvendelse til den lokale advokatvagt, hvis en sådan findes i nærheden af din bopæl.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.