Hvad oplyser banken til skat og kommune

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Martin RieversForfatter
  Indlæg
 • #96236
  Martin RieversForfatter

  Hej

  Har et problem med at finde ud af hvad banken oplyser videre til Skat og kommune.
  Der er ikke tale om “sorte" eller ulovlige penge.

  Person A er uden gæld.
  Person B er uden gæld.

  1. Person A sælger andelslejlighed i Danmark uden gæld i lejligheden.

  2. Salgsummen går ind på en bank konto hos person B i Danmark.

  3 . Hvad oplyser banken videre af informationer til Skat og Kommune? omkring person A.
  Hvor Skat eller kommune, ville komme tilbage til Person A og spørge om noget.

  Er der nogen der kan hjælpe med det?

  #230848
  testForfatter

  Hele transaktion vil der “offentlige” jo i sidste ende ja ha overblik over.

  Der skal sandsynligvis betales gaveafgift hos a af det beløb derr får til b.

  Hvis hele transaktioner er lovlig hvad er så problemet?

  #230850
  morsdrengForfatter

  Banken oplyser INTET til Kommunen.

  Til SKAT indberetter banken kun hvad man er forpligtet til ifølge skattekontrolloven, typisk årets renteindtægter og –udgifter, gæld og indestående pr. 31.12, salg af aktier og andre værdipapirer m.m. Hvad banken har indberettet til SKAT fremgår af din årsopgørelse fra banken pr. 31.12. i indkomståret. Hvad SKAT har fået af oplysninger fra banken fremgår af din personlige skattemappe, som du kan se på SKAT.dk.

  Da der er tale om en andelsbolig, er der intet skøde som skal tinglyses eller forsynes med en ejendomsværdipåtegning og SKAT modtager derfor ingen oplysninger om salget af andelen.

  MEN da salgssummen indgår på B´s konto kan B risikere, at banken interesserer sig for indbetalingen ifølge hvidvaskningslovens regler og udbeder sig nærmere oplysninger om denne og i værste fald måske endda indberetter indbetalingen som værende mistænkelig til Bagmands-politiets Hvidvasksekretariat.

  Når salgssummen indgår på B´s konto kan du/I risikere, at indbetalingen betragtes som en gave, hvoraf der skal betales gaveafgift på mellem 15% og alm. indkomstskat (ca. 51%), afhængig af dit familieforhold til gavemodtageren. Kan modtageren ikke betale gaveafgiften, hæfter du sammen med modtageren solidarisk for denne.

  Du oplyser intet om hvorfor salgssummen for din andelsbolig skal indgå på en anden persons konto. Er der ikke tale om en gave, risikerer du, at salgssummen forbruges af B, indgår i dennes eventuelle bo, eller at B´s eventuelle kreditorer foretager udlæg i beløbet. Man skal derfor tænke sig godt om inden man indsætter sine penge på andres konti.

  #230856
  peter holm larsenForfatter

  Det er altid når man søger råd fornuftigt, at redegøre så fyldestgørende som muligt for transaktionerne. Særligt idet der er tale om en usædvanlig transaktion ud fra det oplyste. Hvad er baggrunden for at beløbet fra salget skal indgå på en anden konto end sælgers? Hvad er baggrunden for du er interesseret i at vide, hvad SKAT og kommunen får af oplysninger, i sig selv er det jo som hovedregel lige meget at vide? Hvorledes er relationen mellem person A og B?

  Morsdreng svar kan fx være direkte forkert, hvis person har indgået ægteskab eller registreret partnerskab og er samboende.

  Hvem har beboet lejligheden mv ?

  Så det kan være næsten livsfarligt at spørge uklart – en gammel talemåde hedder som man spørger får man svar – og det passer fint her.

  #230858
  testForfatter

  Gad i øvrigt vide om køberen af lejlighed i der hele taget kan opnå ejendomsretten altså betale med frigørende virkning tror jeg vores underviser på erhvervsret sagde den nå man køber noget af a men betaler til b?

  Tror du er på vej ud i noget farligt rod Martin.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.