Gebyr for at opgøre pensionskonti

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Martin55Forfatter
  Indlæg
 • #96227
  Martin55Forfatter

  Hej forum,

  Jeg er i færd med at skifte bank – fra Nordea til Coop.

  I Nordea har jeg blandt andet to pensionskonti: En aldersopsparing (cirka 19.000 kroner) og en gammel ratepension (cirka 1200 kroner).

  Jeg skriver til Nordea og beder dem gøre de to konti op. Jeg vil bare have de penge ud, som ikke er statens.

  En bankrådgiver ringer til mig og fortæller, at staten tager henholdsvis 20 procent og 60 procent af de to konti. Fair nok. Sådan er det jo.

  Men derudover, fortæller bankrådgiveren mig, koster det 650 kroner per konti at få Nordea til at opgøre de to konti.

  Det forekommer mig lettere absurd, at det skal koste mig penge at komme af med en konto, hvor der står 1200 kroner! Men det kan jo være, at jeg selv har indvilliget i vilkårene – så jeg kigger vilkårene igennem, men der står ikke noget om, at det koster 650 kroner eller andre beløb at opgøre kontoen.

  Så mit spørgsmål til forum er, om jeg har overset noget? Har banker vilkår, man automatisk indvilliger i, eller hvad?

  Mvh
  Martin

  #230766
  morsdrengForfatter

  Du kan ikke trække indbetalingerne på en aldersopsparing fra i skat. Til gengæld skal du heller ikke betale skat af pensionsopsparingen, når den bliver udbetalt. Så den oplyste beskatning ved udbetaling på 20% lyder mærkeligt.

  Udbetalinger af rater fra ratepensionen beskattes hos kunden som personlig indkomst. Udbetalinger i strid med reglerne i pensionsbeskat- ningsloven, beskattes med en afgift på 60 % af værdien af ratepensionen. Hvilket svarer til hvad du har fået oplyst

  Som udgangspunkt vil bankens almindelige forretningsbestemmelser og øvrige vilkår, herunder også bankens gebyrer og øvrige priser være gældende mellem banken og dens kunde. Det vil være “op ad bakke" at påstå, at man aldrig har fået og/eller accepteret bankens bestemmel- ser, idet det er almen bekendt, at sådanne er gældende mellem en bank og dens kunde. Banken må ikke ensidigt forhøje sine gebyrer når det passer den. En evt. bestemmelse herom i dens forretningsbetingelser vil være ugyldig. En forhøjelse kræver en saglig grund og at den er varslet i rimelig tid overfor kunderne. Men det bør ikke komme bag på nogen, at også banker skal have betaling for det arbejde de udfører og at særligt opgørelsen af en ratepension med afregning overfor SKAT ikke kan ske uden arbejdsindsats fra bankens side.

  Bed banken om at oplyse, hvor dens oplyste gebyr for opgørelse af kontiene fremgår og dokumentere, fra hvilket tidspunkt priserne er gældende eller blevet forhøjet samt hvornår og hvordan forhøjelsen er blevet varslet overfor bankens kunder.

  #230768
  thsvForfatter

  De 20 % for at ophæve en aldersopsparing i utide er da almindelig lærdom, så Morsdreng må lære dette, inden han kommenterer på det.

  Det står klart og tydeligt i betingelserne, f.eks. for DB her:
  https://danskebank.dk/privat/produkter/pension/aldersopsparing

  “•Hvis du hæver din aldersopsparing før din pensionsalder, skal du betale 20% i afgift."

  Man har jo sparet en del i skat af afkastet i skat gennem tiden, men det er nok en fordel at overføre beløbet til en ny pesionskonto i stedet.

  #230786
  testForfatter

  måske kan du bruge de her råd. er du sikker på at det er en god ide at opgøre de depoter?

  https://www.aeldresagen.dk/viden-og-raadgivning/penge-og-pension/private-pensioner/gode-raad/saadan-samler-du-dine-pensioner

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.