Ny ejerlejlighed

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86801
  AnonymForfatter

  Min kæreste og jeg kigger i øjeblikket på ejerlejlighed. Kan det virkeligt være rigtigt, at ved køb af en nybygget ejerlejlighed efter 1/10 slipper man for ejendomsværdiskat et helt år? Det er hvad jeg fik at vide ved kommunen. De afventer en handel, og vurderer derefter. Dvs. at hvis handlen er f.eks. 2/10 2004, så betaler man ingen ejendomsværdiskat før 1/10 2005.

  Peter

  #103702
  MichaelForfatter

  Det lyder ikke helt rigtigt. Jeg fandt følgende formulering på http://www.toldskat.dk:

  “Ejendomsværdiskatten opgøres på helårsbasis for hele ejendommen. Den beregnede ejendomsværdiskat bliver nedsat forholdsmæssigt, hvis ejendommen ikke har tjent til bolig i hele det pågældende indkomstår, f.eks. på grund af udlejning eller fordi ejendommen har været ubeboelig. Eventuelle nedslag i ejendomsværdiskatten reduceres også forholdsmæssigt."

  Ud fra det må det betyde, at bor man kun i ejendommen det halve år, ja så betaler man kun halv ejendomsværdiskat. Det kommunen måske mener er, at det ikke når at komme med på forskudsopgørelsen for næstkommende år, men så bliver det til gengæld opkrævet med tilbagevirkende kraft fra året derefter.

  Jeg er dog ikke 100% sikker på dette, så andre her med en mening?

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.