Boligbeskatning

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Nikolaj Jørgensen (2)Forfatter
  Indlæg
 • #96204
  Nikolaj Jørgensen (2)Forfatter

  Hej

  Vi har købt en lejlighed på 15/11-2018. Lejligheden, som vi har købt, er en ny etableret villalejligheden, hvor den tidligere ejer købte en villa og opdelt den til to villalejligheder. Mit spørgsmål er om opdelingen og/eller vores køb af lejligheden får betydning på opgørelsen af boligskatten og dermed de fremtidige betalinger?

  Mvh
  Nikolaj

  #230562
  testForfatter

  Ja

  #230564
  Nikolaj Jørgensen (2)Forfatter

  Ok. Fornemmer du gerne vil have at jeg også stiller spørgsmålet, hvordan det vil påvirke ?

  #230566
  morsdrengForfatter

  Hvad du har købt er en ideel anpart, hvor du ejer ½-delen af en 2-families-ejendom og har brugsret til en lejlighed. Långiverne accepterer at deres lån til en enkelt ejer, kun får pant i dennes ideelle anpart. Da du ejer huset sammen med en anden, er/bør der være udarbejdet et sæt spilleregler for jeres indbyrdes samarbejde – kaldes en samejeoverenskomst. Da I har hver jeres lån, vil I få jeres egne terminsopkrævninger m.m., men skal begge deltage i vedligeholdelse af ejendommen og betalingen af andre fællesudgifter.

  Dit spørgsmål kan tyde på, at der i forbindelse med købet ikke har medvirket ejendomsmægler og at du ikke har haft bistand af en advokat eller anden professionel rådgiver.

  Du kan læse mere om emnet på: https://www.bolius.dk/vaerd-at-vide-foer-du-koeber-en-ideel-anpart-16210/

  #230568
  Nikolaj Jørgensen (2)Forfatter

  Ja, jeg bliver nok nødt til at tilføje eller omformulere. Det er ikke en ideel andel vi har kødt. I opdelingen af villaen har man også lige søgt opdeling, således at lejligheden får status som ejerlejlighed. Derfor er det også første gang lejligheden kommer til at få en ejendomsvurdering når den har status som ejerlejlighed.

  #230570
  morsdrengForfatter

  En ny etableret villalejlighed, hvor den tidligere ejer køber en villa og opdeler den i to villalejligheder ér noget helt andet end en ejerlejlighed.

  Når du allerede har købt lejligheden, må du eller din bank have lavet et budget for at konstatere, om du har råd til boligen. Boligskat/ejen-domsværdiskat samt dine øvrige udgifter vedrørende lejligheden bør fremgå af budgettet. I øvrigt er der i praksis ikke den store forskel mellem en ideel anpart og en ejerlejlighed. I begge tilfælde betaler ejeren sine egne lån og udgifter vedrørende ejendommen samt fællesudgifterne, med den forskel at en ejerlejlighed er en selvstændig enhed med egen ejendomsværdi med hvad deraf følger..

  At opdele en 2 families-ejendom i ejerlejligheder er ikke bare noget man lige gør. Det er bl.a. derfor mange ejere har valgt i stedet at opdele en sådan ejendom i ideelle anparter.

  At købe en ejerlejlighed under opdeling, uden at kende sine fremtidige udgifter og uden at have sagkyndig rådgivning kan kun frarådes.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.