Andre kreditkort end MasterCard

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Johnny (1)Forfatter
  Indlæg
 • #96182
  Johnny (1)Forfatter

  Jeg har været på ferie og havde flere gange problemer med at mit MasterCard ikke kunne bruges og blev afvist (brugte chip). Jeg ringede ved to af lejlighederne til min bank (Nordea), som sagde, at det var fordi de pågældende terminaler ikke overholdt Nets’ sikkerhedskrav, og at de intet kunne gøre. Nordea har efterfølgende oplyst, at de ikke har andre kreditkort at tilbyde mig.

  Da det er stærkt problematisk ikke at kunne være sikker på at ens kreditkort fungerer, når det skal (f.eks. var jeg tæt på ikke at kunne leje en bil) vil jeg høre, om nogen har forslag til andre kreditkort, som kan bruges som backup? Jeg kan selv finde Diners og Eurocard, men de koster penge – er der virkelig ingen gratis alternativer til MasterCard i Danmark?

  #230237
  testForfatter

  Jeg har da gratis visa og MasterCard ved danske bank. Har ladet mig fortælle at man helt uden probleme kan få det samme i Nordea

  #230238
  testForfatter

  Jeg har da gratis visa og MasterCard ved danske bank. Har ladet mig fortælle at man helt uden probleme kan få det samme i Nordea

  #230240
  Johnny (1)Forfatter

  Det løser desværre ikke noget at få et MasterCard i en anden bank, da Nordea oplyser, at Nets oplyser, at alle MasterCard kører efter samme sikkerhedskrav.

  #230242
  testForfatter

  næ men et visa kort og et mastercard

  #230244
  testForfatter

  næ men et visa kort og et mastercard

  #230250
  Johnny (1)Forfatter

  Er VISA-kort er ikke et kreditkort, men derimod et debetkort – medmindre du taler om en særlig form for VISA-kort, som jeg ikke kender til?

  #230252
  J LarsenForfatter

  Alle de VIsa/Dankort jeg har haft i forskellige banker, har altid været kreditkort.
  At banken bliver sur på dig, hvis du trækker mere end der står på kontoen, er en anden sag, men butikken får sine penge, hvis beløbet ikke er større end det max beløb Nets garantere.
  Visa Electron er et debetkort, hvor du ikke kan bruge mere end du har på kontoen.

  I Ikanobank kan man få et Visa kort, der er gratis, bare man betaler det lånte bedløb ud hver måned.

  Det er altid sund fornuft, at have både et Master og Visa kort, hvis man tager til udlandet.

  #230254
  testForfatter

  mine mastercard og mine visakort er kredit kort. Er der ikke sådan i Nordea ? Mærkeligt

  #230256
  RJForfatter

  Alle Visa/dankort kort udstedt fra en dato i år som jeg ikke kan huske, er Debitkort.

  Dette da vores Visa/Dankort i den tekniske forstand ikke er et Kreditkort, og derfor er de alle påtrykt med et lille “debit" nedenunder Visa logoet på kortet.

  Hvis du kan få fat i et rent Visa kort, vil dette være et kreditkort, men ALLE Visa/dankort er debitkort

  #230262
  Johnny (1)Forfatter

  Ok, så et rent VISA-kort som kreditkort kunne være en mulighed. Jeg vil høre Nordea, om de udsteder dem – ved du om de udstedes af andre danske banker?

  Og jeg hører stadig gerne, hvis nogen har andre forslag.

  #230264
  morsdrengForfatter

  Tror du at det hjælper at få et andet kredit- eller debetkort, når du selv oplyser, at dine problemer med Mastercard skyldes tekniske problemer?

  Tilsvarende problemer kan også opstå ved brugen af andre kort.

  #230268
  Johnny (1)Forfatter

  Naturligvis kan der opstå problemer med andre kort, men chancen for at have et kort, der ikke virker, er vel mindre, hvis man har forskellige kort.

  #230274
  testForfatter

  hvis mit visa kort at debit påtrykt er det godt nok småt. 🙂 Debit eller kredit, jeg kan uden problemer hæve selv om der ikke er dækning på kontoen som kortet er tilknyttet. Men jo den går i minus.

  men nu vel som morssuredreng elsker at oplyse er jeg handelrejsende. Jeg har rejst mellem 40-100 dage om året siden jeg var 17 afbrudte af uddannelse og jeg har ALDRIG rejst rundt med kun et kort.

  så jo det er en rigtig god ide og ja det hjælper.

  #230278
  RJForfatter

  Definition på et kredit kort, er vel at man har en form for kredit, en periode indtil pengene rent faktisk skal betales, og ofte rentefrit, dit Visa Dankort kan ikke dette, at du så kan trække det over er en anden sag, det er for bankens risiko. Men et kreditkort er det ikke og har aldrig været.

  De nye regler er noget med at det skal være tydeligt hvad det er man har, og hvis det ikke er et i ordets oprindelige forstand, kreditkort, så er og vil det altid være et debit kort. Der findes kun de to definitioner 🙂

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 19 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.