Dette emne
Andre kreditkort end MasterCard

Andre kreditkort end MasterCard

13-08-2018 20:12
Johnny (1)
Jeg har været på ferie og havde flere gange problemer med at mit MasterCard ikke kunne bruges og blev afvist (brugte chip). Jeg ringede ved to af lejlighederne til min bank (Nordea), som sagde, at det var fordi de pågældende terminaler ikke overholdt Nets’ sikkerhedskrav, og at de intet kunne gøre. Nordea har efterfølgende oplyst, at de ikke har andre kreditkort at tilbyde mig.

Da det er stærkt problematisk ikke at kunne være sikker på at ens kreditkort fungerer, når det skal (f.eks. var jeg tæt på ikke at kunne leje en bil) vil jeg høre, om nogen har forslag til andre kreditkort, som kan bruges som backup? Jeg kan selv finde Diners og Eurocard, men de koster penge - er der virkelig ingen gratis alternativer til MasterCard i Danmark?
13-08-2018 22:38
test
Jeg har da gratis visa og MasterCard ved danske bank. Har ladet mig fortælle at man helt uden probleme kan få det samme i Nordea
13-08-2018 22:38
test
Jeg har da gratis visa og MasterCard ved danske bank. Har ladet mig fortælle at man helt uden probleme kan få det samme i Nordea
13-08-2018 22:41
Johnny (1)
Det løser desværre ikke noget at få et MasterCard i en anden bank, da Nordea oplyser, at Nets oplyser, at alle MasterCard kører efter samme sikkerhedskrav.
14-08-2018 09:40
test
næ men et visa kort og et mastercard
14-08-2018 09:40
test
næ men et visa kort og et mastercard
15-08-2018 15:36
Johnny (1)
Er VISA-kort er ikke et kreditkort, men derimod et debetkort - medmindre du taler om en særlig form for VISA-kort, som jeg ikke kender til?
15-08-2018 17:45
J Larsen
Alle de VIsa/Dankort jeg har haft i forskellige banker, har altid været kreditkort.
At banken bliver sur på dig, hvis du trækker mere end der står på kontoen, er en anden sag, men butikken får sine penge, hvis beløbet ikke er større end det max beløb Nets garantere.
Visa Electron er et debetkort, hvor du ikke kan bruge mere end du har på kontoen.

I Ikanobank kan man få et Visa kort, der er gratis, bare man betaler det lånte bedløb ud hver måned.

Det er altid sund fornuft, at have både et Master og Visa kort, hvis man tager til udlandet.
15-08-2018 19:21
test
mine mastercard og mine visakort er kredit kort. Er der ikke sådan i Nordea ? Mærkeligt
16-08-2018 08:53
RJ
Alle Visa/dankort kort udstedt fra en dato i år som jeg ikke kan huske, er Debitkort.

Dette da vores Visa/Dankort i den tekniske forstand ikke er et Kreditkort, og derfor er de alle påtrykt med et lille "debit" nedenunder Visa logoet på kortet.

Hvis du kan få fat i et rent Visa kort, vil dette være et kreditkort, men ALLE Visa/dankort er debitkort
16-08-2018 11:22
Johnny (1)
Ok, så et rent VISA-kort som kreditkort kunne være en mulighed. Jeg vil høre Nordea, om de udsteder dem - ved du om de udstedes af andre danske banker?

Og jeg hører stadig gerne, hvis nogen har andre forslag.
16-08-2018 11:29
morsdreng
Tror du at det hjælper at få et andet kredit- eller debetkort, når du selv oplyser, at dine problemer med Mastercard skyldes tekniske problemer?

Tilsvarende problemer kan også opstå ved brugen af andre kort.
16-08-2018 13:22
Johnny (1)
Naturligvis kan der opstå problemer med andre kort, men chancen for at have et kort, der ikke virker, er vel mindre, hvis man har forskellige kort.
16-08-2018 15:21
test
hvis mit visa kort at debit påtrykt er det godt nok småt. :-) Debit eller kredit, jeg kan uden problemer hæve selv om der ikke er dækning på kontoen som kortet er tilknyttet. Men jo den går i minus.

men nu vel som morssuredreng elsker at oplyse er jeg handelrejsende. Jeg har rejst mellem 40-100 dage om året siden jeg var 17 afbrudte af uddannelse og jeg har ALDRIG rejst rundt med kun et kort.

så jo det er en rigtig god ide og ja det hjælper.
16-08-2018 15:36
RJ
Definition på et kredit kort, er vel at man har en form for kredit, en periode indtil pengene rent faktisk skal betales, og ofte rentefrit, dit Visa Dankort kan ikke dette, at du så kan trække det over er en anden sag, det er for bankens risiko. Men et kreditkort er det ikke og har aldrig været.

De nye regler er noget med at det skal være tydeligt hvad det er man har, og hvis det ikke er et i ordets oprindelige forstand, kreditkort, så er og vil det altid være et debit kort. Der findes kun de to definitioner :-)
16-08-2018 16:59
Johnny (1)
Mit problem er ikke at jeg har brug for kredit fra banken - problemet er at man visse steder (f.eks. biludlejning) skal bruge et kreditkort. Når mit nuværende Mastercard bliver afvist af tekniske årsager tænker jeg derfor, at et ekstra kreditkort kan være en hjælp. Derfor mit spørgsmål.

Jeg modtaget stadig gerne forslag.
16-08-2018 17:50
test
Nu om alting er så har jeg aldig oplevet problem relateret til at nogen, så rent pr derinition mener at mit visa kort er er debit kort selv om der ikke er saldo kontrol på det. Og ja jeg jeg har hævet er af korten op til maks men har to .

Så er visa kort er et udmærket første kort eller reserve kort til er Master kort.

I kan forsætte diskusion.selv men jeg har brugt mit visa kort i Tibet, Japan , USA. Australien, Rumænien, Algeriet, Egypten , Canada , Brasilien Argentina ......... og ja keg kunne forsætte listen men gider ikke. Og ja jeg ved godt at Tibet er en del af Kina
Så et visa er ganske udmærket uanset om i mener noget andet. Og rejs aldrig med to kort.

Visa Master har været min løsning I rigtigt mange år nu.

Vedr biler så brug avis så kan man bestille vi sin danske aftale. Så er der aldig noget bøvl. Er der probleme med de lokale kan man klage i dk og få penge retur. Forstår ikke folk vil leje noget så vigtig som en bil ved et eller andet lokalt bolche firma.
16-08-2018 22:11
Jyden
Hej Johnny,
Jeg sidder i udlandet på en dårlig forbindelse så derfor ganske kort

Har du set på Bank Norwegian Visakort, alternativt Santander Visa. Norwegian er ekstra godt hvis du kan bruge nogle point på flybilletter med Norwegian. God jagt. set
16-08-2018 22:11
Jyden
Hej Johnny,
Jeg sidder i udlandet på en dårlig forbindelse så derfor ganske kort

Har du set på Bank Norwegian Visakort, alternativt Santander Visa. Norwegian er ekstra godt hvis du kan bruge nogle point på flybilletter med Norwegian. God jagt. set