Hvorfor mon jeg dumper hos Coop Bank til at få VISA/Dankort?

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Mads Nielsen (1)Forfatter
  Indlæg
 • #96154
  Mads Nielsen (1)Forfatter

  Hej Alle,

  Jeg har fast arbejde skylder 446.000 væk (ingen sms-lån eller lignende) og har tjener 243.000 før skat. Jeg er ikke registreret i RKI eller andet register. Jeg har sågar VISA/Dankort i den bank hvori min månedsløn går ind. Jeg har desuden heller ikke skattegæld.

  Jeg er medlem af Coop og oprettede derfor for sjov en konto i deres Coop Bank og anmodede om at få et VISA/Dankort tilknyttet. Men til min store overraskelse, så afviser de at give mig et sådan VISA/Dankort. Selvom jeg har fast arbejde og ikke er registreret i RKI.

  Jeg undersøgt deres betingelser, og det er ikke et krav at man skal have løn indgang for at få et VISA/Dankort knyttet til kontoen.

  Så enten er der én i Coop Bank som ikke kan lide mig. Eller så er det fordi de synes at man ikke må skylde mere væk end man tjener om året.

  Nogle ideer hvorfor mon jeg dumper hos Coop Bank? Især når jeg bestod at få og har VISA/Dankort hos en anden hvor jeg har lønindgang.

  #229986
  testForfatter

  Er de 446kkr gæld i et hus der er hvad værd? En kredit vurdering har intet med følelser at gøre.

  #229988
  MichaelForfatter

  Din gæld er enorm i forhold til din spinkle indkomst. Det er formentlig årsagen til afvisningen. Jeg antager, at din gæld er ren forbrugsgæld

  #229992
  testForfatter

  Der er bel som sådan ikke noget galt med indkomsten. Den er sådan for en hel del mennesker Michael. Men hvis de 446kkr er ren forbrugs eller bilgæld synes jeg det er højt uanset indtægt.

  #229994
  morsdrengForfatter

  Iflg. Finanstilsynets vejledning nr. 9677 af 29.6.2016 må en kunde med lejebolig max have en gældsfaktor på:

  0,75 for kunder med lejebolig, hvor gælden modsvares af aktiver som bil, motorcykel, campingvogn eller båd.
  0,3 for kunder med lejebolig, hvor gælden ikke er formålsbestemt/ikke modsvares af nævneværdige faste aktiver.

  Og her har du svaret. Din gældsfaktor er på ca. 2 eller langt over det dobbelte af hvad den burde være, HVIS du ejer aktiver og næsten 7 gange større end hvad den burde være, hvis din gæld ikke modsvares af aktiver.

  #229996
  Peter MalbergForfatter

  Så det betyder altså, at du ikke må ikke skylde mere væk end 0.3 % af din årsindtægt for at få opnå VISA/Dankort? Hvis du ikke ejer fast ejendom, bil mv?

  Og det er fordi man har modeller som siger, at de som skylder mere end 0.3 % af indtægten væk. De vil misbruge et VISA/Dankort? Og trække det over?

  Er det mon derfor han “dumper" VISA/Dankort-testen? På trods af fast arbejde?

  #229998
  testForfatter

  Hvor har du procent fra Peter? Men ja ellers lader det til at du har forstået det.

  #230000
  Sofie HartogForfatter

  Nu læser jeg lige med her.

  Jeg husker flere af veninder på Uni (2008-2013) havde VISA/Dankort selvom de kun havde de 6200 kroner om måneden i SU i indtægt. For tvivler på at de havde haft deres forældre til at garanter for kortet. Så når én med 243.000 kroner i indtægt ikke kan få VISA/Dankort, så er der tydeligvis sket en voldsom stramning hos bankerne.

  Men nuvel talte med min onkel som er pensioneret bankmand, og han sagde da Dankortet kom i 1983 var det kun for personer med aktiver på 500000 eller mere. Samt en løn på over 350000 årligt før skat.

  Så hvis 243000 før skat og 446000 i gæld betyder at man ikke få Dankort i Coop Bank, så man man sandelig sige at have VISA/Dankort i 2018 må betragtes som værende ren plantinum og Dankortets status er tilbage på 1983 niveau 😀

  #230002
  morsdrengForfatter

  Gældsfaktoren afgør ikke i sig selv om man kan få VISA/Dankort eller ikke og viser kun, om personens/familiens gæld er lavere eller højere end hvad Finanstilsynet og dermed også pengeinstitutterne anser som det “normale". Trådstarter vil næppe heller kunne finde et penge-institut som vil overtage hans samlede gæld, dertil er hans gæld og gældsfaktor alt for høj.

  COOP Bank har tydeligvis foretaget en kreditvurdering, hvor kombinationen af stor gæld/høj gældsfaktor og manglende lønindgang i banken har ført til, at banken ikke ønsker at udstyre trådstarter med et VISA/Dankort, da der er berettiget tvivl om og hvordan banken vil kunne få sine penge igen, hvis der hæves mere end indeståendet på kontoen.

  Når man for sjov opretter en konto og anmoder om et VISA/Dankort, skal man ikke forvente at blive taget alvorligt, så du ligger som du har redt.

  Hvis du vil tages alvorligt, kan du indsætte f.eks. 10.000 kr. på kontoen i COOP Bank, ansøge om et mastercard med dækningskontrol og/eller
  flytte din lønkonto til COOP Bank. Det sidste med risiko for problemer i forhold til din nuværende bank og det lån som du måtte have her.

  #230004
  MichaelForfatter

  Det Visa/Dankort er komplet ligegyldigt. Trådstarter skal lægge 5-6000 kr om måneden bare for at dække de løbende tilskrevne renter på gælden. Skal der også afdrages nogenlunde rimeligt taler vi 8-9000 kr og det er godt over halvdelen af trådstarters lave løn efter skat. Sagt med andre ord er situationen tæt på håbløs så at diskutere plastikkort giver ingen mening i den sammenhæng

  #230006
  testForfatter

  Sofie der er noget med dine tal der ingen mening giver. Problemet er gælde. Da jeg fik dankort kort efter det var indført var jeg også studerende, men banken kendte mig og jeg havde igen gæld, men en beskede opsparing . Kan du ikke se forskellen?

  #230188
  Bamseline (2)Forfatter

  Hvis TS har rent mel i posen, kan han jo bare søge om et kort uden kredit.

  https://coopbank.dk/kort/visadankort/

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.