Min Bank har regnet forkert?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • ANLForfatter
  Indlæg
 • #96092
  ANLForfatter

  Hej.

  Vi står i den situation at vores Bank har regnet forkert på hvad vi får udbetalt hver måneden i forbindelse med huskøb. Det går selvfølgelig ud over vores rådighedsbeløb. Vi kan godt få det til at løbe rundt men langt fra det vi troende vi ville have til rådighed hver måned.

  Hvor meget kan banken “tillade" sig at regne forkert uden at de skal stå til ansvar for noget?

  Mvh Anders

  #229438
  testForfatter

  Det kan de fordig du ikke har lidt et tab på grund af deres regne fejl. Skuffede forventninger giver ikke erstatning.

  #229442
  morsdrengForfatter

  Bankens beregning af rådighedsbeløb efter køb af hus er bl.a. baseret på jeres oplysning om forventet indkomst og det fremgår sandsynligvis også, at I selv skal gennemgå beregningen for at sikre at denne er rigtig. I har selv et medansvar for rigtigheden af jeres budget, også selv om dette er udfærdiget af banken.

  Som udgangspunkt hæfter en rådgiver for de fejl som denne måtte lave. Men ifølge retspraksis gives der kun erstatning for tab som er en følge af fejlen og IKKE for jeres bristede eller skuffede forventninger. Har banken f.eks. på grundlag af jeres beregnede løn efter skat fejlagtigt oplyst jer et rådighedsbeløb på 10.000 kr., som rettelig kun er på 5.000 kr., har i set med Rettens øjne fået skuffet jeres forventninger, men I har juridisk set IKKE lidt noget tab, for det rigtige rådighedsbeløb har altid kun været på 5.000 kr. Se afgørelse 273/2012 fra Pengeinstitutanke-nævnet

  Ifølge afgørelser fra Pengeinstitutankenævnet, kan der opstå et erstatningsberettiget tab, hvis I bliver nødt til at sælge huset med tab, fordi I ikke kan klare jer for det faktiske rådighedsbeløb. Men så længe I beholder huset, er det kun tale om bristede forventninger.

  Ovennævnte bør dog ikke afholde jer for at gå til bankens klageansvarlige med henblik på evt. at få en kulancemæssig godtgørelse. Fører dette ikke til et positivt resultat, er der ikke andre muligheder end at gå til Pengeinstitutankenævnet og Domstolene hvor resultatet – så længe I beholder huset – er sikkert, ingen erstatning for bristede forventninger.

  #229444
  ANLForfatter

  Okay. Som sådan er det jo ikke rådighedsbeløbet der er regnet forkert men hvad vi får udbetalt efter skat. Tallene vi har givet dem passer sammen med deres udregning men der er gået noget galt med før og efter skat så vi til sammen får 5.000 mindre udbetalt i måneden end det banken havde regnet.

  Mvh Anders

  #229446
  morsdrengForfatter

  Afgørende for Jeres beslutning om at købe hus er IKKE jeres nettoløn efter skat, men størrelsen på jeres rådighedsbeløbet/det beløb I har tilbage til forbrug, kost, tøj, uforudsete udgifter m.m. I beregningen af dette indgår naturligvis den beregnede nettoløn efter skat. Hvis denne er beregnet 5.000 kr. for højt, vil der som udgangspunkt også være forskellen mellem det beregnede og det faktiske rådighedsbeløb.

  Et faktisk rådighedsbeløb som er ca. 5.000 kr. mindre end det beregnede og forudsatte, svarer ca. til en halvering af det månedlige rådigheds-beløb for en husstand på 2 voksne og til en reducering med ca. 1/3 for en husstand på 2 voksne og 2 børn. I begge situationer er der tale om mere end bare “småpenge".

  Hvis I bliver nødt til at sælge huset, fordi det faktiske rådighedsbeløb er for lille, vil det som allerede oplyst udløse et erstatningsberettiget tab, som banken kan blive pålagt at erstatte.

  Uagtet at der ikke ydes erstatning for bristede forventninger bør du forfølge sagen yderligere, evt. med assistance fra en advokat, bl.a. fordi sagen vil ændrer sig væsentlig, hvis i om nogle år bliver nødt til at sælge huset pga. af det for lave rådighedsbeløb.

  #229450
  thsvForfatter

  ANL kan du ikke oplyse nærmere om tallene, det lyder helt utroligt at nogen kan regne 5.000 kr forkert i udbetaling af løn hver måned og at I ikke har spurgt nærmere ind til det, da jeres udbetaling efter skat jo må være steget med mere end disse 5.000 kr om måneden i forhold til bankens beregning.

  Jeres udbetaling af løn efter skat efter boligkøbet vil være påvirket af følgende:
  1) rentefradraget, som er ca. 33% værd for de første 50.000 kr om året pr. person, det giver altså 16.500 kr om året ved de 50.000 kr i rente og adm. bidrag, eller ca. 1.400 kr mere om måneden. (over de 50.000 kr er værdien 7% lavere i 2018 og 8% lavere fra 2019 og fremefter)
  2) Boligens ejd.værdiskat, f.eks. 12.000 kr om året eller 500 mindre efter skat pr. person ved 2 købere.
  Samlet vil I altså hver få ca. 900 kr mere udbetalt om måneden end førhen ved disse tal.

  #229454
  testForfatter

  anl oplyser at “godt kan få det til t løbe rundt" så kan man ikke bare sælge huset og få tabet erstattet. Før en sådan evt erstatning sag kan afgøres skal der også ses på hvordan fejlen er opstået.
  Umidelbart ser det ud som at de 5000 kr nævnes af morsdreng først. En forskel på 5000 kr i udbetalt løn per måned burde være en åbenlys fejl.

  #229494
  testForfatter

  synes ligegodt det er utroligt at morsdreng kender de 5000 kr før ANL

  hvor stor var den faktiske regne fejl og hvordan fremkom den. ?

  #229496
  morsdrengForfatter

  Det er ligegodt utroligt, at TEST er ude af stand til at forstå, at de 5.000 kr. er nævnt i et regne eksempel der skal forklare hvorfor der ikke gives erstatning for bristede forventninger

  “Har banken f.eks. på grundlag af jeres beregnede løn efter skat fejlagtigt oplyst jer et rådighedsbeløb på 10.000 kr., som rettelig kun er på 5.000 kr., har i set med Rettens øjne fået skuffet jeres forventninger, men I har juridisk set IKKE lidt noget tab, for det rigtige rådighedsbeløb har altid kun været på 5.000 kr. Se afgørelse 273/2012 fra Pengeinstitutanke-nævnet"

  #229500
  testForfatter

  nemlig ja, hvis du nu nu ikke var Morssuredreng vil det måske også undre dig at, der efter at du kommer med et tænkt eksempel kommer følgende fra ANL

  “Okay. Som sådan er det jo ikke rådighedsbeløbet der er regnet forkert men hvad vi får udbetalt efter skat. Tallene vi har givet dem passer sammen med deres udregning men der er gået noget galt med før og efter skat så vi til sammen får 5.000 mindre udbetalt i måneden end det banken havde regnet.

  Mvh Anders"

  Så ja jeg har godt løst at dine 5000 kr er et tænkt eksempel, hvilket du så bare ikke kan læse gennem galden.

  Så en gang til for prinssur, du kommer med et tænkt eksempel som Anders så bekræfter.

  Det var da godt ok pudsigt. 5000 kr pr måned er en ret stor regne fejl som det vil være ret let at opdage ved at kikke på de to løn sedler man har afleveret til banken.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.