Firmapensionsordning

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Nikolay ThomsenForfatter
  Indlæg
 • #96080
  Nikolay ThomsenForfatter

  Hej,
  Jeg har igennem min arbejsplads en ratepension hos et af de store pensionsselskaber. Da det er et lille firma foregår det igennem en pensionsmægler. Mægleren tager 5% af alle indbetalinger (og 1/2 % indestående hvert år). Efter 3 år falder de 5% til 1,5% af indbetalingerne. Derudover taget selve pensionsselskabet selvfølgelig også sin andel.

  Det forekommer mig at det bliver meget usandsyneling at det kan blive til nogen videre forentning af opsparingen med disse priser. -Er der nogen eksperter her som ved om dette prisniveau er normalt for en obligatorisk pension i forbindelse med ens arbejde?

  Venlige hilsner
  Nikolay

  #229352
  testForfatter

  Ideen med en pension mægler skulle gerne være at den aftale i som virksomhed har fået er bedre ind den du kunne få direkte.

  1 er firma pensions tvungen ? Det er den mange steder og så er eneste løsning nok at ta et glas rødvin og skåle for den fagbevægelse der hae fået det gennemført. Gør jeg i øvrigt ofte med min datter der via sine studie job har haft diverse små pensioner som bare fordufter i omkostninger .

  2 er du på en arbejdsplads hvor du er frit stillet er det jo med at få nogle tldbud hjem hvis du betaler topskat for så kan det ihvertilfald lidt i nu betale sig at spare op selv om faktisk de borgerlige har indført en brandbeskatning af store pension udbetalinger. Se om ikke de fagforening eller interesse organisation har en ordning som f.eks. Lederen ved pfa . De er rimeligt konkurance dygtige på omkostninger.

  3. Betaler du ikke topskat skal du natuligvis stadig spare op til pension men her kan fri midler være en overvejelse værd.

  #229358
  Nikolay ThomsenForfatter

  Tak for svaret.

  Firmapensionen er nok ikke mere tvungen end at jeg kunne få lov til at sige nej tak til arbejdgiverens bidrag (2/3), og så få lov til at beholde min andel (1/3). Men den er dog del af min kontrakt, og jeg havde nok ikke regnet med at så stor en procentdel gik til salær.

  Mit spørgsmål gik nok mere på om dette er et salær af en forventeligt størelse på det danske marked?

  Og så er noget andet at pensionsalderen efterhånden kommer så højt op, at om 25 år er det tvilsomt om jeg får ret meget glæde af pensionen, min øvrige families levealder taget i betragtninig.

  #229360
  testForfatter

  hvis det er en del af din kontakt kan det sagtens være en følge af en overenskomst og så kan det være ganske svært at slippe for. Men hvis alternativet er at du mister det 2/ 3 helt er svare på om honnoraer er normalt eller ej så ikke temmeligt ligegyldigt?

  at pension mægleren modtager noget er ganske klart og jeg forstille mig som udgangspunkt at dem der i din virksomhed har forhandlet aftale haf haft kontakt med mere ind en mægler eller tænker vi de ikke har gjort deres arbejde? ja jeg spørg bare 🙂

  men jo om 100 år er det alt sammen glemt

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.