Sletning af ejerpantebrev

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Poul Erik GivskovForfatter
  Indlæg
 • #96040
  Poul Erik GivskovForfatter

  Jeg har et elektronisk ejerpantebrev i mit hus som for år tilbage stod som garanti for en kassekredit.

  Nu har vi solgt huset og skal have dette slettet. Kan jeg selv gøre dette?
  Der er ingen gæld i huset.

  #229030
  testForfatter

  har du ikke bare spurgt ejendomsmægleren eller banken om det?

  #229032
  Poul Erik GivskovForfatter

  Nej det tænkte jeg ikke over.

  Jeg bad banken om at sørge for der blev lavet et afgiftspantebrev i forbindelse med indfrielsen af vores realkreditlån. Dette indebærer jo at de skal slette vores ejerpantebrev. Dette takserede de til kr. 750,00 i gebyr.

  Nu har de så efterfølgende tilbageholdt kr. 3.000 på den konto som køber af vores hus har deponeret købs beløbet på. Derfor spurgte jeg hvad disse kr. 3.000 egentlig dækkede over. Svaret var lidt uklar men de mente de havde haft noget arbejde med netop at slette ejerpantebrevet. Det skal nævnes at de godt kunne se det måske var lige i overkanten og spurgte om jeg ville være med til at vi slog halv skade. Dette protesterede jeg lidt over og de gik sådan set også med til at slette hele beløbet da de ikke ville have sure kunder.

  Jeg mener jeg allerede har betalt for ydelsen. Så mit spørgsmål var af ren og skær nysgerrighed for at finde ud af hvor stort et arbejde det egentlig er. Jeg tænkte ikke over det kunne være et problem ellers havde jeg da bare bedt min advokat eller ejendomsmægler om at klare sagen.

  #229034
  testForfatter

  tja kender du den gamle vits om vasken der ikke virkede?

  Blikkenslageren kommer ud og giver den et ordentligt dask for og stikker kunden en regning på 500kr. Hvor til denne ud bryder 500 kr for et slag du må da være …..

  jo siger blikkeslageren, vi kan også sige 5 kroner for slaget og 495 kroner for at vide hvor man skal slå.

  Så aflysning af et pante brev er sikkert let for dem der ved hvordan og noget vi andre så må betale for eller bruge den tid det tager på at sætte sig ind i det.

  Bare af interesse har du også undersøgt ejendomsmæglerens gebyrer lige så nidkært ? Da jeg handlede min stedfars hus var jeg chokeret over at ejendomsmægler samlet to lidt mere ind 100.000 kr for den handel.

  http://www.tinglysningsretten.dk/tinglysning/faq/pant/Pages/default.aspx?FAQCategory=Aflysning/sletning%20af%20pant#ctl00$SPWebPartManager1$g_85643fe5_b22f_4fe2_8fb0_3e8ea186b754FAQListItemLink39

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.