Rente-tilskrivning!

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87654
  AnonymForfatter

  Hej!
  Jeg ved at rente-tilskrivningen kan variere, men burde man ikke kunne se hvordan/hvornår den tilskrives på ens konto?
  For så kan man jo evt. trække pengene ud, og ind igen inden tilskrivning.

  #111558
  AnonymForfatter

  Renteskrivning er en løbende proces, hvor banken feks tilskriver rente en gang i døgnet året rundt.
  Mener du at du kan sætte feks 100.000 ind dagen før der tilskrives renter og hvad så?

  #111562
  AnonymForfatter

  Allright. Tænkte godt den næsten blev tilskrevet kontinuert:D. Det andet ville også være dumt. Tak for svaret.
  Ja, hvis de nu tilskrev den hver uge, havde man jo lidt under til at leje med dem.

  #111564
  fk2001Forfatter

  Renten tilskrives efter nærmere aftale, normalt årligt, men kvartalsvis og månedlig kan også forkomme. Renten beregnes dagligt, så der kan ikke hentes mere eller mindre ved at sætte penge ind på bestemte dage – og dog – jeg er usikker på om man stadig regner med 360 rentedage pr. år (30 dage/md) Det gjorde man engang, måske er det stadig sådan. Hvis ja, så er den 27. februar en god dag at indsætte da det giver tre rentedage fra den 28. til den 1. marts.

  #111572
  AnonymForfatter

  Der beregnes ikke længere efter metoden med 12 mdr á 30 dage (aka ‘Bankers’).
  Nu beregnes efter faktiske kalenderdage. Brugere af BEC’c homebanking (meget stor del af regionalbankerne og fx Skandiabank og Northern Rock) kan se beregningen i detaljer på deres homebank.

  Indsættes et beløb med valør 28. feb og hæves det 1. mar, så får du rente for een dag – om det så er for den 28. eller den 1., det er et godt spørgsmål.

  Renterne TILSKRIVES så med mellemrum – een, to eller fire gange om året. Er der fx. helårlig rentetilskrivning, så kan der gå op til eet år før rentebeløbet selv begynder at blive forrentet. Du kan altså sagtens komme ud for at kontoen har stået i nul siden sommeren, men at du alligevel får tilskrevet renter 31.12. – hvis kontoen ophæves bliver der dog altid tilskrevet de sidste renter.

  Der er en lille smule at tjene ved IKKE at overføre penge mellem to banker på en fredag (eller dagen før en bankhelligdag), for fra-banken holder op med at forrente om fredagen og til-banken forrenter først om mandagen. Eksempel: Renten (3%) af 1000 kr i 2 dage er 17 øre – mindre end du goder bukke dig på gaden efter. Hvis du sidder som Cash-manager i A.P.Møller, så er det dog sikkert nok større beløb – nok til at betale din månedsløn.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.