arv til børnebørn

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • friværdi Forfatter
  Indlæg
 • #96024
  friværdi Forfatter

  Mine svigerforældre har oprette en børnebørnsopsparing til deres børnebørn. De er lavet i deres børnebørnnes cpr-numre.
  Hvordan er det hvis de begge går bort og der er efterladt gæld? Vil man bruge de penge der står på børnebørnopsparingen til at dække gæld eller er de “urørlige" og vil blive udbetalt til de forskellige børnebørn?

  #228946
  morsdrengForfatter

  Når pengene er indsat på en børneopsparingskonto tilhører pengene børnene – da indeståendet er en gave fra dine svigerforældre til børnene. En børneopsparing kan kun oprettes i barnets navn og vil derfor også blive udbetalt til barnet når bindingsperioden udløber, tidligst når barnet fylder 14, senest i det år hvor det fylder 21. Men prøv at google “børneopsparing", hvor du kan finde de nærmere betingelser og regler for denne slags konti.

  Det beløb som dine svigerforældre har indsat på kontoen har INTET med hverken arv eller deres kommende dødsbo at gøre. Pengene er “urørlige" og kan kun hæves af kontohaveren/barnet. Er barnet umyndigt, dvs. under 18 år, når bindingsperioden på børneopsparingskontoen udløber, er forældrene værger for barnet, men det giver IKKE forældrene ret til at bruge kontoens indestående til udgifter som ikke vedrører barnet, sker det alligevel er forældrene eller den pågældende forældre erstatningsansvarlig overfor barnet. Er banken vidende om at indeståendet ikke kommer barnet til gode , f.eks. fordi idet bliver brugt til at inddække forældrenes overtræk eller lån, kan barnet kræve at blive holdt skadesløst af banken, hvilket bekræftes af afgørelser fra Pengeinstitutankenævnet.

  #228978
  MidziForfatter

  Du oplyser, at kontoen er lavet i børnebørnenes navne, og lige præcis den oplysning er helt afgørende. I og med kontoen er oprettet i børnebørnenes navne tilhører pengene også børnebørnene og indgår derfor ikke i boet efter dine svigerforældre. Hvis dine svigerforældre i stedet havde oprettet en konto i sine egne navne og eksempelvis bare kaldt kontoen “Børnebørnsopsparing", tilhørte pengene på trods af kontoens navn dine svigerforældre, og så ville pengene indgå i boet efter dine svigerforældre. Det er derfor helt essentielt hvis navn kontoen er oprettet i og ikke hvad kontoen er navngivet.

  #228981
  testForfatter

  Hunm hvis det ikke er børnebørnes penge hvorfor skal børnebørne så legimitere sig ved konto oprettelsen.

  Ret beset kan vi to da gå en tur i banken og oprette en konto i dit navn som jeg så indskyder på. Natuligivs vil der så være gave afgift og skat af renter

  https://www.nordea.dk/privat/produkter/opsparing-investering/opsparing/boerneboernskonto.html

  #228982
  testForfatter

  Hunm hvis det ikke er børnebørnes penge hvorfor skal børnebørne så legimitere sig ved konto oprettelsen.

  Ret beset kan vi to da gå en tur i banken og oprette en konto i dit navn som jeg så indskyder på. Natuligivs vil der så være gave afgift og skat af renter

  nordea.dk/privat/produkter/opsparing-investering/opsparing/boerneboernskonto.html

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.