Investeringsforening – anbefaling ønskes

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • hundemandenForfatter
  Indlæg
 • #96014
  hundemandenForfatter

  Min kone og jeg er gået i gang med at spare hårdt op til vore selvpensionering som henholdsvis 50 og 60 årig. Vi kalder vores plan “2026" planen og den betyder at vi vil have 1,6 million på kontoen i 2026 + renter/gevinster o.a. Planen kan nok lyde lidt ambitiøs, men den er gennemtænkt og absolut realiserbar.

  Meeeen at spare op udelukkende i Santander Bank syntes lidt for uambitiøs syntes vi.

  Vi vil i løbet af kort tid få vores efterløn udbetalt og det betyder at vi allerede om kort tid har 400.000 i startkapital til projektet.

  Det jeg søger er en form for anbefaling af en investeringsforening med et “middel" risiko niveau. Nykredit er helt elektriske for at få os ind til en samtale og det er måske ikke et dårligt bud. Det skal siges at vi ikke er kunder hos NK. På FB ser jeg reklamer for Falcon Invest og Maj Invest og det er vel også seriøse bud.

  Der er jo svært at spå om fremtiden, men det kunne være rart at få en privat mands anbefaling af en konkret investeringsforening. Der findes jo ikke rigtigt “reviews" af investeringsforeninger og jeg oplever at markedet kan være svært at gennemskue. Jeg har tidligere i mit liv leget med egne køb af aktier og det vil jeg helst være fri for da jeg simpelthen gik for meget op i det og hidsede mig op når kurserne faldt 😉

  Giv os et hint og på forhånd tak.

  #228856
  Peter_Forfatter

  De fleste PFA afdelinger har en ÅOP på 1% eller mere. Det kan man gøre billigere. Morningstars ratingsystem med stjerner er faktisk en dårligere indikator end de løbende omkostninger – det har Morningstar endda selv konkluderet. Billige fonde har de bedste odds over tid.

  En opsparingskonto hos Santander Bank giver et af de højeste risikofrie afkast, som man kan få i øjeblikket.

  Man kan beslutte sig for, hvor stor en andel af porteføljen skal være i relativt sikre aktiver (kontanter, obligationer, o.l.), og hvor stor en del skal være i risikobetonede aktiver (aktier, ejendomme, P2P lending, o.l.).

  Selv er jeg herhjemme stor fan af de indeksfonde, som Sparinvest tilbyder.

  #228858
  MorethanMathForfatter

  Undskyld at jeg spørger off-topic, men
  hvordan er I kommet frem til tallet 1,6 million?

  Dbh Signe

  #228862
  hundemandenForfatter

  Hej Signe,

  Jeg kan godt forstå at du spørger til tallet 1,6 million. Vi er i den heldige situation at vi ikke skylder en krone væk og vi har ikke børn der skal arve os. Det simple regne stykke er at vi i 2018 tal har driftsomkostninger for højt sat 140.000 om året. Altså kan vi alene leve af vores formue på 1.600.000 i 11,5 år (som vi opnår ved at spare 12.500 pr. md.) og dertil kommer at vi jo så får vores pension som 68 årige. Som buffer har vi begge nulevende forældre med væsentlig formue, men det er ikke beløb vi kalkulerer med. For at opnå ovenstående er vi hardcore gået i gang med at spare 15.000 op pr. måned med opstart 1. februar 2018, så måske når vi de 1,6 mill. før tid. Det skal lige siges at vi har en startkapital på 400.000 som bare står og bliver mindre værd, så vi er i gang 😉

  Men de skulle da gerne kunne yngle lidt ud over Santanders 1% så tak for indlæggene som stadig undersøges og er med i vores overvejelser.

  #228864
  MorethanMathForfatter

  Spændende projekt – og godt gået med de lave driftomkostninger 🙂

  Måske kender du fænomenet/bloggen/debatsiden: mrmoneymustache.com

  Men hvis du ikke gør, så er der her massere inspiration til FIRE (Financial Independene Retire Early), som lader til at være meget lig de overvejelser I har haft. Bare en lille anbefaling herfra.

  Skriv gerne hvordan projektet går, som tiden skrider frem.

  Dbh Signe

  #228866
  LeocatForfatter

  Hej,

  jeg arbejder i Nykredits afdeling for Investeringsforeninger og kan anbefale følgende med lave omkostninger (ÅOP).

  -Nykredit Globale aktier basis (indeksbaseret) med ÅOP på 0,49%
  -Danske Invest Global Indeks KL med ÅOP på 0,50%
  -Nykredit Invest Danske Obligationer Basis 0,30%
  -Sparinvest som har mange indeksforeninger

  Ellers kan du søge på morningstar.dk og vælge fonde, samt omkostninger.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.