Skift bank efter garanti blev lavet

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • vladmuryForfatter
  Indlæg
 • #95994
  vladmuryForfatter

  Vi skrev under på købsaftalen og allerede efter 6 dage nuværende bank har lavet garanti for restkøbesummen som jeg har betalt for.

  Vi skal overtage huset om 2 måneder så jeg troede var nok tid at få flere tilbud fra andre banker. Kan man skifte bank selvom garanti er blev lavet ellers vil koste ekstra penge?

  #228582
  testForfatter

  Tja du kommer jo nok som minimum til at betale garantien to gang.

  #228584
  morsdrengForfatter

  Hvis du læser købsaftalen vil du se, at købers bank/din bank skal stille bankgaranti for betaling af restkøbesummen et hvis antal dage, f.eks. 10 dage efter købsaftalens underskrift. Garantien er derfor en følge af dit ejendomskøb og er ikke bankens opfindelse alene.

  Var garantien ikke blevet stillet havde du ikke opfyldt købsbetingelserne, og du kunne derfor risikere, at sælger havde gjort et erstatningskrav gældende imod dig.

  I praksis vil du aldrig have haft tid til at undersøge finansieringen i og indhente tilbud fra andre banker. Disse tilbud burde du have indhentet inden den underskrevne købsaftale blev endelig og bindende.

  Banken har stillet garantien og vil naturligvis kræve at du betaler herfor. Du kan kun “komme ud af" garantien ved at en anden bank stiller en tilsvarende garanti. Dette vil som allerede oplyst sandsynligvis betyde, at du kommer til at betale for 2 bankgarantier.

  Men du skal også have med i dine overvejelser hvor stor en besparelse du kan opnå ved at flytte bank. Det er ikke sikkert at en anden bank er væsentligt billigere og under alle omstændigheder skal en eventuel besparelse først bruges til at betale din merudgift vedrørende garantien.

  Du har i dag en bank som kender dig og som er villig til at finansiere dit huskøb. Den goodwill som du i dag har oparbejdet i din nuværende bank, bliver ikke automatisk overført til den nye, som først skal lære dig at kende. I øvrigt er penge ikke alt.

  #228586
  vladmuryForfatter

  Tak for svaret, jeg skifte ikke bank hvis besparingen er minimal. Forskelen mellem TotalKredit og BRF viser at man spare 50 000 kr over 30 år for en fastforentet lån med afdrag.

  #228590
  morsdrengForfatter

  Dit spørgsmål drejer sig ikke kun om valg af en anden bank, men om valget af den samlede finansiering af det købte hus.

  At din bank har stillet garanti for købesummen og måske også lånt dig til betaling af den del af købesummen som skal deponeres hos mægler, besværliggør et skifte af bank og realkreditinstitut – men umuligt er det ikke. Venter du med at skifte, til du har overtaget huset og finansieringen i form af bank- og realkreditlån via din nuværende bank er bragt på plads, er der påløbet sagen yderligere omkostninger. som du ikke vil få refunderet eller godtgjort i forbindelse med et fremtidigt skift af bank og realkreditinstitut.

  Det billigste vil derfor være, at du får et tilbud fra anden bank og kreditforening snarest muligt og inden der hos din nuværende bank på løber omkostninger til oprettelse af bank- og realkreditlån, tinglysningsafgift m.m.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.