Krav fra banken ved omlægning af lån…

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Morten Pedersen (16)Forfatter
  Indlæg
 • #95958
  Morten Pedersen (16)Forfatter

  Vi er ved at kigge på at omlægge vores obligationslån, og har derved været nede i banken til en lille snak. De fik det til at lyde som et krav, uden direkte at sige det, at hvis de skulle hjælpe os, skulle de penge der vil blive sparet ved omlægingen bruges på en højere afvikling af vores bolig-banklån. Mit spørgsmål er så, kan de forlange det? Eller er det helt op til os hvad vi ville bruge en eventuel besparelse på?
  Mvh
  Morten

  #228294
  MichaelForfatter

  Ja, det kan banken godt forlange. I har ikke krav på at få omlagt jeres lån

  #228296
  Morten Pedersen (16)Forfatter

  Havde troet at de kun kunne rådgive omkring det og ikke kræve hvad vi skal bruge ‘vores ekstra’ penge på. Vi er jo godkendt til en nyere lån, og det nye ville blive billigere og give os et større rådighedsbeløb…

  #228298
  MichaelForfatter

  Det er jo sund fornuft at få afdraget hurtigere på et boliglån i stedet for at forbruge så jeg har svært ved at se problemet. Det er i jeres egen interesse.

  #228300
  morsdrengForfatter

  Banken kan stille krav, fordi den skal garantere/kautionere for en del af realkreditlånet og fordi sikkerheden for dit boliglån skal rykke for det nye realkreditlån.

  Grunden til at stille krav om bl.a.hurtigere nedbringelse af boliglånet og jeres øvrige gæld i banken vil naturligvis være størst hvis det drejer sig om optagelsen af et større eller på anden vis mere belastende realkreditlån, som forøger bankens risiko og formindske sikkerheden for boliglånet.

  Grunden kan også være låntagers økonomiske forhold. Jeres bankgæld har måske allerede fra starten eller p.g.a. forhøjelser fået en uforholdsmæssig lang løbetid eller også viser jeres økonomi svagshedstegn i form af gentagne overtræk, lavt indkomst og/eller rådigheds beløb, lille egenkapital, yderligere gældsstiftelse m.m. som kan få banken til at ønske hurtigere nedbringelse af sit tilgodehavende.

  Men foreløbigt er den hurtigere afvikling af bankgælden alene baseret på din opfattelse af samtalen med banken. Prøv at tale med banken, hvis husstandens økonomi er i god gænge, er det stet ikke sikkert at banken vil fremsætte krav om yderligere afvikling. Men som det allerede er oplyst, kan en hurtigere afvikling af gælden også være i din interesse.

  #228302
  Morten Pedersen (16)Forfatter

  Okay, tror jeg er med igen. Så svaret må være at det kan de godt :o) Mange tak for svarene…

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.