Kreditvurdering – dårlig fortid

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87638
  AnonymForfatter

  1. Hvis man har været registreret i RKI, risikerer man så at en given bank har noteret i deres egne oplysninger, at man er i RKI, så man reelt er brændemærket for evigt?

  2. Udover RKI og Debitor registeret, hvilke andre registre er man risikeret at havne i?

  3. Hvis man på et tidspunkt har misligeholdt sit dankort, får man besked om at dette registreres i dette og hint register. Nogen der kender til dette, og konsekvenserne af det? Når det er 6 år siden.

  Mine spørgsmål kan også sammenfattes. Jeg har haft elendig økonomi med mange misligeholdte aftaler. Danske Bank og Lån & Spar Bank er blandt ofrene, nogle andre långivere har også været sure, jeg har skyldt penge til Telia, Debitel, Sonofon og TDC og syltet forsikringer hos Codan og Topdanmark. Stort set alt man kan gøre forkert, har jeg gjort, og jeg har højst sandsynligt været registreret i ethvert tænkeligt register.

  Men nu er alt betalt, min indtægt ligger lidt under gennemsnittet på 320.000 om året, jeg har en voksende opsparing på ca 30.000, har dankort, fast telefon og er medlem af en A-kasse. Jeg har kontrolleret at jeg ikke længere optræder hos RKI og debitor registeret.

  En kreditvurdering f.eks. i forbindelse med køb af bolig ville altså umidelbart se lovende ud. Men risikerer jeg at min fortid indhenter mig? Jeg understreger, at jeg har betalt alt tilbage, inkl. de uhyrlige beløb til gebyrer og renter.

  Nogen der har erfaringer eller viden om dette?

  #111408
  AnonymForfatter

  Ingen erfaring desværre.

  Eet af resultaterne af en kreditvurdering er den rentesats banken kan tilbyde dig på et lån. Her er banken pligtig til at fortælle dig hvilke individuelle forhold hos dig der har medvirket til fastsættelsen af satsen. Heraf vil fremgå om de kender til din mere uansvarlige periode. Jeg vil også tro at de bør give en tilsvarende begrundelse hvis du direkte får nej til et lån.

  Men tillykke med den ballast din fortid har givet dig. Jeg er sikker på at du har lært noget der kan bruges til at undgå problemer i resten af livet.

  “God skik" §8 stk 2: “På forespørgsel fra kunden skal der oplyses om hvilke forhold hos kunden, der kan være bestemmende for dennes indplacering"

  #111412
  fk2001Forfatter

  Man kunne da godt forestille sig at de skadelidte kreditorer stadig har dig i deres system, og derfor kan se din fortid hos dem.

  Til gengæld burde andre banker eller firmaer ikke være bekendt med din tidligere situation.

  Umiddelbart synes jeg ikke du skal være al for bekymret. Du har fået ryddet op, ude af RKI som dårlig betaler, så der burde være masser af banker og kreditforeninger derude der “venter" på dig.

  #111414
  MichaelForfatter

  Jeg kan ikke se nogen grund til, at din fortid skulle indhente dig her. Du har jo gjort alt rigtigt ved at komme ud af dine problemer på den rigtige måde og står idag præcis som enhver anden der søger et lån. Man kan vel næsten sige, at du står stærkere end mange andre, da du jo netop har bevist at du kan stramme livremmen ind og give den en skalle i en periode – flot gået. Der er alt for få historier af din slags her på Mybanker og alt for mange modsatte. Banker og realkreditter tjener jo penge på at låne penge ud, så jeg ser ingen grund til at de skulle blive ved med at “straffe" dig, da det betyder jo blot manglende indtjening for dem selv.

  Held og lykke med evt. boligkøb

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.