Bil RKI

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Jan Søllingvraa (1)Forfatter
  Indlæg
 • #95859
  Jan Søllingvraa (1)Forfatter

  Hej. Vi har lige en lille diakuasion. Hvis man har en bil som man har lånt til og kommer i RKI pga nogle andre ubetalte regninger kan de kreditorer kræve man sælger bilen eller hvordan hænger det sammen?

  #227294
  morsdrengForfatter

  Hvis du har gæld som du ikke betaler, kan den som har pengene til gode indbringe dig for Fogedretten, hvor man kan foretage udlæg i de udlægsegnede aktiver som du måtte eje, herunder også en bil, selv om denne allerede er pantsat til anden side, enten ved et løsøreejer-pantebrev eller fordi den er købt med ejendomsforbehold. Den der har foretaget udlægget kan IKKE gennemtvinge et salg uden aftale med eller accept fra den som har pant eller ejendomsforbehold foran udlægget.

  Den dag du sælger bilen skal panthaver eller sælger med ejendomsforbehold have deres penge og hvis der derefter er penge tilbage, skal udlægshaveren have disse. Du kan faktisk risikere at du ikke kan sælge bilen, fordi enten panthaver eller udlægshaver ikke kan acceptere salgsprisen. Sælger du bilen alligevel, risikere du en straffesag.

  At købe bil, eller andre aktiver f.eks. et hus, hvis man har gæld som man ikke betaler er dumt. De kreditorer som man ikke betaler kan foretage udlæg i bilen og sælge denne på auktion, hvis udlægget er den eneste panterettighed i bilen. Er der foranstående pant eller ejendomsforbehold, må man afvente, at denne gæld indfries jfr. det ovenfor anførte.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.