Rki og kautionær

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Mathias Pedersen (1) (2)Forfatter
  Indlæg
 • #95855
  Mathias Pedersen (1) (2)Forfatter

  Hej er i gang med at få lavet et billån ved en forhandler men da jeg kun er i lærer (selvom lønnen træder mere end rigeligt til lånet) vil de have en kautionær på hvad skal der til før de acceptere en kautionær? Har prøvet med en ven på de 25-30 men han er under uddanelse og på SU ham accepterede de ikke… og månksutionlren være i rki?

  #227264
  Mathias Pedersen (1) (2)Forfatter

  Der skulle stå til sidst og må kautionæren egentlig være i rki?

  #227266
  morsdrengForfatter

  Formålet med at forlange kaution for et lån er, at kautionisten skal betale gælden når og hvis du ikke gør det.

  Når autoforhandleren kræver kaution som betingelse for at han vil finansiere dit bilkøb kan det kun betyde, at han IKKE er sikker på at du kan eller vil betale.

  En person er registreret i RKI fordi han ikke har betalt en gæld som han selv har optaget og har derfor INGEN som som helst betydning som kautionist?

  Generelt fraråder man kaution og selv bankerne er nu tilbageholdende med at kræve kaution for deres udlån. Hvis de gør, skal kautionisten
  inden han kautionerer have oplysninger om og dokumentation for de økonomiske forhold hos den han kautionerer for samt informeres om, hvad en kaution betyder i praksis. Der skal udvises tilbageholdenhed med kaution, hvis kautionisten har en almindelig eller beskeden økonomi.

  Hvis du ikke kan finansiere dit bilkøb uden at dine venner eller familie skal kautionere for dit billån, bør du vente med at købe bil indtil købet kan baseres på dig og dig alene og uden kaution. Alt andet vil både være hensynsløst og uacceptabelt.

  #227268
  Mathias Pedersen (1) (2)Forfatter

  Okay altså det er deres finianserings selskab (Nordea) der vil ha kautionær på for jeg har en læreplads og er sikret jeg kan betale hver måned men min mor ved hvad det betyder og vil gerne stå som kautionist jeg er 18 så har valgt at bo hjemme til jeg er færdig i lærer men problemet er min mor eller mormor er begge i rki men de vil gerne kautionere men kan de det når det er i rki? Tror du de vil godtage dem som kautionist

  #227270
  MichaelForfatter

  En kautionist der er registreret i RKI kan da naturligvis ikke godkendes på nogen måde?! Seriøst…. tror du virkelig det er en mulighed at din mor eller mormor skal stå inde for din gæld når de ikke engang kan stå inden for deres egen?

  Bryd dog den sociale arv og lad være med at forgælde dig allerede i så ung en alder. Kom ud af det elendige miljø.

  #227272
  morsdrengForfatter

  Læs hvad jeg har skrevet. Der står tydeligt at en person som er registreret i RKI er UDEN værdi har som kautionist.

  Hvordan kan din mor og mormor som begge står i RKI finde på at ville kautionere for dig? og hvordan kan du tro, at de har nogen som helst betydning som kautionister? de kan jo ikke en gang betale den gæld de allerede selv har stiftet og hvordan skulle de derfor kunne betale kautionen hvis denne skulle bliver aktuel? At din mor som står i RKI ved hvad kaution betyder, er fuldstændig ligegyldigt, for med en registrering i RKI er hun værdiløs som kautionist.

  Om det er bilforhandleren eller hans finansieringsselskab som kræver kaution er uden nogen som helst betydning for sagen.

  Ingen serøst långiver/finansieringsselskab bør yde dig lån mod kaution af personer som er i RKI og som derfor har bevist, at de ikke engang kan opfylde deres egne forpligtelser. En anstændig låntager bør IKKE stifte gæld med kaution af familiemedlemmer eller venner som ikke en gang er i stand til at betale deres egen gæld.

  Køb bil når du kan finansiere købet ved egen hjælp – eller lad være.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.