Fremtiden ??

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86797
  AnonymForfatter

  Hej

  Hvordan set i fremtidens klare lys, hvordan bør jeg invistere mine penge:
  Enlig mand, 38 år gammel
  Har udbetalt efter skat: ca. 20.000 kr/mdr. (ca. 39.000 før skat)
  Pension: firma betaler 10%, jeg betaler 5 %.

  Har faste udgifter på 8000kr/mdr (incl hus):
  Eget hus i Kbh området: værdig 1,7 mill. Flex lån F1 29 år, skylder 1.32 mill i kreditlån. Intet pantebrev. Er afdragsfrit i 3 år.

  Har bil som er betalt ud

  Skylder ellers intet.

  Hvordan bør jeg formidle/opspare mine penge bedst muligt ??

  #103654
  AnonymForfatter

  Hvilke penge ?

  #103656
  AnonymForfatter

  Investere/opspare min løn ??

  #103658
  AnonymForfatter

  Hej, hej. Det er jo noget af et “luxusproblem" du har. Hvis du har alt for mange penge til rådighed, så vil ja da gerne sende dig mit kontonr., hvorefter du kan sende mig blot 1000 kr. hver måned. Spøg til side….Du må da have en bankforbindelse, som kan råde dig, ligesom du vil selv har en fornemmelse af, hvad du selv foretrækker. Men som hovedregel drejer det sig jo om at sprede sin investeringer så meget som muligt på både pension, frie midler, køb af ejendomme o.s.v. Det er næsten umuligt at råde i blinde. God fornøjelse med alle pengene

  #103660
  MichaelForfatter

  Når afdragsfriheden udløber om 3 år, stiger din månedlige ydelse til det dobbelte. Hvis renten er steget i forhold til nu, vil ydelsen stige endnu mere. I og med du er enlig, er du altså temmelig udsat hvis din jobsituation ændrer sig. Har du et større kontant beløb til rådighed nu? I såfald vil det måske være en idé at investere dem i f.eks. aktier. Hvis det drejer sig om de penge du har tilbage efter udgifter de næste måneder, vil jeg anbefale dig at spare så meget som muligt op på en almindelig bankkonto (ca. 2% i rente). Du er som sagt rimelig udsat, selvom du måske føler dig sikker i dit job. Selvom du har en pæn indtægt, har du også en stor gæld i dit hus. Især afdragsfriheden kombineret med en flekslån kan være bekymrende, efter min mening.

  Derfor: Spar op i de næste mange måneder.

  #103662
  Ole E. MikkelsenForfatter

  Michaels råd er et godt råd.

  Man kan vel sige at du mindst skal have forrentet dine penge (dem som du har i overskud, fordi du ikke betaler af på din gæld ?), med en rente som er højere end det som det koster dig at låne. Så din samlede formue-/gældssituation ser bedre ud om 3 år end den ville have gjort hvis du ikke havde afdragsfrihed. Det kræver nogle meget gode investeringer, – bedre end almindelig bankrente, og formentlig også bedre end de fleste obligationer. Altså aktier, men med aktier følger også risiko, og aktieinvestering med en horisont på kun 3 år er ikke særlig realistisk mht. god forrentning.

  Det bedste må derfor være at investere i korte obligationer (3 år), hvor du så kan tjene skattefrit på evt. kursgevinst.

  Men samlet set forstår jeg ikke hvad du egentlig skal bruge afdragsfrihed til. Hvis det var mig ville jeg få betalt alt det af på min gæld som jeg kunne så hurtigt som muligt.

  #103670
  AnonymForfatter

  Brug dit månedlige overskud på at afdrage dit realkreditlån. Du får på den måde den bedste forrentning af dine penge uden risici.

  #103678
  AnonymForfatter

  Hvis du er enlig.. må du j have et rådighedsbeløb på omkring 12.000 kr. hvilket er meget pænt. anbefales 4.500 kr./pr md.

  Hvorfor har duså valgt afdragsfrihed???

  Hvis det er pga. du tror du kan få “afdraget" til at yngle mere end hvad der svarer til renteudgiften (korrigeret for skat/fradrag) på dit F1 lån er det ok – men det lyder ikke til at du er helt inde i investering.
  Anyway, et tip kunne være at placér dit overskydende beløb på en højrentekonto sammen med en investeringforening (f.eks. Bankinvest Indien/Kina)

  Men tippet kan vel ikke rigtig bruges til noget, da du ikke har oplyst:
  -formål med investeringen
  -beløb
  -tidshorisont (3 år?)
  -egne forventninger

  pøj pøj ellers

  #103682
  AnonymForfatter

  Hej

  Ja, jeg er ikke 100 % inde i investeringer (er ingeniør).
  Men kan det være muligt at få “afdraget" på F1 lånet til at yngle mere end hvad der svarer til renteudgiften (korrigeret for skat/fradrag) i eksempel i 10 år?

  #103684
  MichaelForfatter

  Ja, det er muligt at få et større udbytte ved investering end ved afdrag på dit lån, MEN der er absolut ingen garanti, og du skal være villig til at løbe en risiko. Er du ikke dus med værdipapirer, er det en farlig vej at gå. Du kan risikere at få en negativ forrentning, altså tabe penge på investeringen. Drop hellere afdragsfriheden og betal af på din gæld – det er måske lidt kedeligt og usexet, men det giver pote med garanti 🙂

  Jeg investerer selv i aktier, men det sker udelukkende for penge jeg kan “undvære" efter afdrag på mit hus.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.