Fastforrentet eller flekslån?

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • førstegangskøberenForfatter
  Indlæg
 • #95776
  førstegangskøberenForfatter

  Hej,

  Har brug for et godt råd fra nogle låne-eksperter. Er helt med på at ingen kan forudsige renten, men håber nogen derude vil give deres tanker til kende ud fra vores økonomiske situation:

  Har netop købt hus for 4 mil. Har brug for afdragsfrihed i 5 år til at betale banklånet ud og spare op til nyt tag. Forventer at sætte nyt tag på huset om 4-5 år og når dette er lagt og banklånet betalt ud (om 5 år) få foretaget ny vurdering af huset og omlægge lånet til et med afdrag.

  Hvad er jeres vurdering – vil det være bedst med et fastforrentet lån (i den situation vil vi nok vælge 2,5% afdragsfrihed da kursen her er meget tæt på lånet og så håbe på en gevinst, såfremt renten er steget om 5 år) eller et flekslån (nok F5 afdragsfri og så afhængigt af situationen om 5 år når vi omlægger tage den derfra).

  Mvh førstegangskøberen

  #226606
  førstegangskøberenForfatter

  “da kursen her er meget tæt på lånet" skal rettes til “da kursen her er meget tæt på 100"

  #226610
  thsvForfatter

  Det kan ikke betale sig at optage fastforrentet lån uden afdrag for at afdrage på banklånet grundet det høje adm.bidrag.

  Langt billigere at afdrage løbende på begge lån og så omlægge hele belåningen om 5-7 år.

  Hvis markedet ser ud som i dag om 5 år vil du formentligt kunne optage et tillægslån som prioritetslån til omkring 2% i rente 60-80% til den tid, som absolut er konkurrencedygtigt med et RK-lån.

  Hovedårsagen til at det fastforrentede lån er så dyrt er at afdraget kun er omkring 2% de første år, mens tillægget for afdragsfrihed let kan overstige 0,3% (og vel mærke på hele lånebeløbet).
  F5-lånet er billigt i rente i 5 år og der spares meget mere på afdraget, men merprisen over 60% kan godt gøre at en 3-lagsbelåning er billigst med prioritetslån 60-80%. Til gengæld kan renten let være 5% om 5 år, hvor obl.lånet så ville give en fed kursgevinst.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.