Dankort

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • torbensanderForfatter
  Indlæg
 • #95723
  torbensanderForfatter

  Hej
  Der er så meget tale om gebyr på betalingskort.
  Er der nogle der har et godt råd til en bank der IKKE tager gebyr på brugen af Dankortet/VISA?
  Jeg bruger kortet i Danmark og i udlandet.

  #226106
  faustxForfatter

  Jeg tvivler på at man kan slippe for gebyr overhovedet. Uanset bank.. Og måske alligevel (men så er det egentligt ligegyldigt).

  Lad mig forklare. Har man en stabil konto, hvor det er løn, der går ind månedligt, fik/får man jo kastet et dankort, Visa eller lignende i nakken. Ingen problemer og overtræks muligheden er der jo osse, hvis man lige er lidt i bekneb for penge.

  Okay. Lad os sige at man betaler et årligt beløb på 200 kr for at have det kreditkort, samtidigt med at man er en “god"kunde i banken, vil man automatisk høre til kategorien “Fordels kunde", hvor tingene bliver en anelse billigere. F.eks koster det så “kun" 100 kr årligt at bruge sin netbank, som man jo har. (Hvis man ikke vil have netbank, lukker banken din konto og du kan finde en anden bank. Dog sagt af bankerne på følgende måde: " Der er automatisk tilknyttet netbank til din konto, for ellers kan man ikke have en konto".

  Nå, men retur til tråden. Du betaler f.eks osse 5 kr for at bruge kortet i andre banker og f.eks et gebyr på 1%, hver gang du bruger dit kort i en butik eller online- Oven i er der et hav af andre gebyrer, der kaldes noget andet og er umiddelbart meget små, alt efter hvor og hvordan man har brugt kortet.

  Men det ofrer gennemsnits danskeren ikke meget tid på at tænke over. Men mange bække små, ikke.

  Det beskrevne er måden som størst delen af Danmarks befolkning kører på. Specielt i sin ungdom og start tyverne.

  I løbet af et par år, bliver du så Fordels kunde+. Her forsvinder betalingen på 100 kr årligt for at bruge netbank, andre serviceydelser bliver billigere og det årlige gebyr for bankkortet nedsættes til f.eks 100 kr, da du nu har fået et nyt bankkort som hedder Visa Gold eller lignende, hvor du umiddelbart kan hente f.eks 50.000 kr uden dækning..

  Helt fint. Men så kommer der jo snart et tilbud fra banken om at få f.eks et Visa Diamond eller lignende “Platin kort".

  Nu skal du kun betale 50 kr årligt for kortet og 0 kr for næsten alt andet. Dog er gebyrerne hævet en anelse for online brug af kortet.

  Men nu skænker du det ikke en tanke overhovedet.. Hvorfor skulle du osse det. Du ligger ikke mærke til at du overhovedet har en bank. Du har jo efterhånden pungen fuld af diverse kort.

  Herefter kommer så “Guldmine millionær kortet" eller hvad det så kan hedde og du betaler umiddelbart 0 kr årligt, osv osv osv

  I forstår, hvor jeg vil hen. Altså nu flere penge, du har og/eller tjener, nu mindre betaler man for at have og bruge diverse bankkort (dog stiger gebyrerne en anelse ved anden brug af forskellig art.

  SummaSummarum. Jeg tror ikke på at man kan slippe for gebyrer, skjult eller ej, uanset hvad. Medmindre man er fra Kirk eller McMackinney Møller familien.

  Til sidst vil jeg gerne indskyde at bankerne gør det ekstremt indviklet at gennemskue deres forskellige “tilbud", undtaget hvis du er pensionist, dagpenge/efterlønsmodtager, Kontanthjælpsmodtager eller andet, hvor det er overførsels indkomst, der indgår månedligt og/eller måske endda er RKI registreret. Så ligger banken IKKE skjul på at de hellere ser dine fodsåler end andet af dig. Og du er basiskunde og bliver ALDRIG andet, du har “kun" et almindeligt hævekort, som f.eks hedder Visa Electron eller Nordea Pay og det kan IKKE overtrækkes, samtidigt med at du betaler f.eks 500 kr årligt for at have kortet. 300 for at have “tvunget" netbank.Gebyret er på f.eks 2.5% for at bruge kortet online og du får pålagt et mindre gebyr, hver gang du bruger kortet hos købmanden, osv osv osv. I øvrigt har du ingen bankrådgiver, men må chatte/telefonere ved spørgsmål m.m og håbe at du får en ansat som har tid eller bare lyst til at høre om dit bank problem. Selvfølgelig forskellige fra gang til gang og selvfølgelig en ansat, du ingen anelse har om, hvem er, da du selvfølgelig aldrig har mødt den person, som skal hjælpe dig som kunde…

  Men sådan er der jo så meget i vores lille mose af en andedam..

  Hov. Må da hellere huske at der osse er en positiv ting ved sidstnævnte beskrivelse. Hav en opsparing på MINIMUM 250.000 kr og du bliver selvfølgelig fordels kunde.. Ja tak

  #226108
  thsvForfatter

  Faust, du tager fejl!

  Nordea tilbyder stadigvæk gratis Visa/Dankort via e-hverdag og er man Coop-medlem er Coop bank også gebyrfri.
  Der kan ligeledes betales med kortet i udlandet, men her er jo en slags gebyr via kursen der afregnes til.
  Kontanthævning i udlandet koster dog 30 kr.
  Det er her Nordeas satser jeg omtaler og som fordel+ kunde, noget jeg er resten af livet via min pensionsopsparing.

  #226118
  testForfatter

  Thsv du regner ikke med at bruge din pension mens du er i live ?

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.