Klage over pensionsrådgivning

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • A-HForfatter
  Indlæg
 • #95720
  A-HForfatter

  Hej Mybanker

  Jeg tillader mig at søge om forummets holdning til en konkret klage jeg overvejer at tage videre gennem Finansrådet omkring pensionsrådgivning.

  Er en yngre herre (28) der i 2007 fik oprettet en ratepension i forbindelse med et studiejob. Altså under reglerne for at beløbet kunne hæves fra 60-årsalderen. I 2014 fik jeg så oprettet en arbejdsgiver administreret pension hvor alle mine pensionskroner endte – derfor fik jeg “opgjort" den gamle, da denne kun indeholdt et beskedent beløb.

  Resultatet er at jeg nu ikke har samme betingelser. Jeg har ikke før nu været opmærksom på regelskiftet og har på intet tidspunkt fået “rådgivning" af min bank da dette skete.

  Det er jeg selvfølgelig meget utilfreds med og føler ikke at rådgiveren har levet op til sin pligt til at rådgive unge og uvidende kunder i bl.a. skatteforhold.

  Formålet med klagen er
  1) Udforske om det er muligt at holde rådgiveren ansvarlig og få samme betingelser (formentligt dybt urealistisk)
  2) Virke som pædagogisk middel – de skal tage deres funktion seriøst når de rådgiver og bare “lukker og åbner" konti uden at fremlægge hvilke langsigtet betydninger dette kan have (delvist opnåeligt)

  Synspunkter er velkomne 🙂

  Venligst
  A-H

  #226022
  testForfatter

  1) Du vil ikke kunne få sammen betingelser på den nye som på den gamle men du kunne måske forsat ha betalt på dem gamle.
  2) normalt ville du har fået en masse skriftligt material også. Tænker at reglerne for udbetalings tidspunktet står der. Tænker glem det om kom videre.

  #226024
  A-HForfatter

  Tak for input.

  1) Ja, det var også min intention at indbetale på den gamle ordning da det er I min interesse at fremrykke likviditetstidspunktet.
  2) Jeg fik ingen noter om at det ville forringe min adgang til opsparingen at lukke den gamle. “At komme videre" kan meget vel blive udfaldet, men vil man pensioneres som 60-62 år har det en kæmpe betydning. Derfor er det ikke nødvendigvis et rigtige valg.

  #226026
  MichaelForfatter

  Skal man forstå det sådan, at du har flyttet dit gamle pensionsdepot over i det nye firmaadministrerede?

  Hvad er klagepunktet i såfald? Jeg antager, at du har modtaget betingelser for både den gamle og nuværende pensionsordning med alle detaljer skriftligt. Er dette tilfældet kan jeg ikke forstå hvad det er du vil klage over helt præcist for så har alting været at finde i det modtagede materiale.

  #226028
  A-HForfatter

  Som jeg husker det er det private opgjort og slået sammen med (de beskedne midler overført til) firmapensionen, som blev ændret til privat da jeg skiftede ansættelsesforhold.

  Jeg er ret sikker på at jeg har fået information om den nyoprettet / omdannelse af firma administreret til privat.

  Det jeg IKKE er gjort opmærksom på var forskellen fra min daværende (pre-2007) og den nyoprettet / omdannet.

  Jeg har sikkert skrevet under på at den skulle opgøres, selvom jeg ikke kan huske det. Men igen, det er ikke det som min utilfredshed går på. At skubbe adgangen til de skattebegunstiget midler er en væsentlig detalje som jeg føler de skulle gøre opmærksom på.

  @test: selvom det står i diverse papirer man får tilsendt har rådgiver fortsat et ansvar som han / hun kan holdes ansvarlig for. Principielt kan det ikke forventes at lægmand forstår fx pension og investeringsprodukter. At det står nedfældet et eller andet sted fritaget ikke rådgiveren fra at rådgive. Om det juridisk kan få konsekvenser er en snak om jura og bevisbyrde.

  #226032
  MichaelForfatter

  Du er helt galt afmarcheret. Det er IKKE bankens ansvar, at du forstår de dokumenter du har fået tilsendt endsige bankens ansvar, at du overhovedet læser det igennem hvilket jeg fornemmer at du ikke har gjort siden du har svært ved at huske hvad du i det hele taget har skrevet under på. Det er IKKE bankens ansvar at fortælle dig forskellene i betingelserne eftersom du fint selv kan læse dig til det

  #226034
  A-HForfatter

  Tak for input og den rare tone 🙂

  #226036
  A-HForfatter

  Tak for input og den rare tone 🙂 du har ret. En 18 årige burde være mere inde i sin pension.

  #226038
  testForfatter

  Jeg mener bestemt ikke du bare kan sige du ikke forstår noget og så pålægge rådgiveren hele ansvaret. Jeg har også flere ordning jeg er skriftligt blevet informeret om at det naturligtvis er betingelserne i den ordning du flytter midler over i der nu bære betingelserne. Det tænker jeg heller ikke burde være svart at forstå. I tilbudet har din mulige tilbagetrædelse alder også stået.

  Hvis den nye ordning var en tvunget arbejdsgiver ordning ville det slet ikke ha været muligt at få arbejdsgivernes indbetaling ind i din gamle ordning.

  Så nej jeg mener ikke du har nogen sag eller noget tab

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.