Tilskrivning af renter efter 3 år

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • ToviForfatter
  Indlæg
 • #95708
  ToviForfatter

  I det kommende afsnit af Luksusfælden påstås det, at kreditorer ikke har ret til at tilskrive renter på en gældspost efter 3 år, hvis man ikke har betalt afdrag i 3 år.
  Kender i til det og hvor kan jeg finde paragraffen/ loven?

  #225886
  morsdrengForfatter

  Det har du desværre misforstået.

  Det drejer sig om forældelse, som du kan læse om i Forældelsesloven af 2007. Reglerne er komplicerede, men det kan i forhold til dit spørgsmål “koges ned" til følgende svar.

  Selve hovedstolen, f.eks. de 50.000 kr. som du har lånt i en bank, har fået som en kassekredit eller bare har trukket over med, forældes efter 10 år, mens renterne forældes efter 3 år. I begge tilfælde regnet fra forfaldstidspunktet. Betaler du løbende på gælden, f.eks. din månedlige ydelse på 2.000 kr. betaler du også renten og der opstår derfor hverken forældelse af hovedstol eller rente.

  Stopper du med at betale den månedlige ydelse på 2.000 kr, og evt. også de efterfølgende ydelser, vil forældelsen af disse ydelser ske 10 år senere, regnet fra de tidspunkter hvor de forfald/burde have været betalt., f.eks. fra 1.2, og 1.3.2017. Når det er gået op for banken/kreditor at du ikke længere betaler, vil hele gælden blive opsagt til betaling, og forældelsen af denne del af gælden vil derfor ske 10 år senere. Ydelser- ne pr. 1.2. og 1.3.. vil derfor blive forældet hhv. den 1.2. og 1.3.2017, mens den gæld som banken opsagde, f.eks. 30.000 kr. vil blive forældet 10 år efter opsigelsen, dvs. også på et tidspunkt i 2027.

  Da renten forældes efter 3 år, kan banken når og hvis den opgør din gæld i f.eks. 2025 IKKE opgøre denne med rente tilbage til 2017, men kun med de seneste 3 års rente.

  Både forældelsen af hovedstol og renter kan afbrydes ved at banken/kreditor indbringer sagen for fogedretten, ved dom, ved dine handlinger eller ved at du vedkender dig gælden f.eks. ved underskrift af et frivilligt forlig eller en gældserklæring.

  Der er derfor IKKE tale om, at kreditor mister retten til at tilskrive rente blot fordi du ikke har betalt på gælden i 3 år, men da renten forældes efter 3 år, kan kravet kun opgøres med de seneste 3 års rente – medmindre forældelsen af renten er blevet afbrudt.

  .
  .

  .

  #225888
  morsdrengForfatter

  Rettelse de ubetalte ydelser vil naturligvis forældes i 2027

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.