Opsparing i Iran, få pengene hjem til Danmark?

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • ALI SForfatter
  Indlæg
 • #95697
  ALI SForfatter

  Hej alle.

  Jeg har i en del år haft en opsparing konto i Iran hvilken har givet mig et afkast på 21% årligt. Nu vil jeg gerne investere i en bolig i Danmark og i den forbindelse overvejer jeg at trække nogle af pengene herop.

  Hvilken måde vil være den mindst omkostningsfrie metode for mig? Jdg har både virksomheder i Danmark og Iran. Kunne jeg f. Eks. låne pengene af min iranske virksomhed helt officielt med papire og f. Eks. til en rente på 2% og på den måde undgå en beskatning?

  Jeg er åben for forslag. Det drejer sig om ca 500.000 til 1.000.000 kroner.

  #225698
  testForfatter

  et evt lån fra dig selv til dig selv vil blive betraget som en omgåelse af evt skatte betaling. Tag kontakt med din reviser og få det gjort på den rigtige måde. Tænker du gerne vil betale skat i Danmark med alle de fordele du har her i danmark.

  #225700
  ALI SForfatter

  Hej test.

  Tak for dit svar. Jeg betaler skam skat her i Danmark og har altid gjort det. Men penge der er tjent i udlandet via et firma i Iran som opererer i Iran og som er bygget på penge skabt i Iran samt sat ind i en bank i Iran med en stor rente pga inflation og den dårlige iranske valuta og risiko – synes jeg ikke skal betales skat af her i Danmark. Det er mig alene der har løbet risikoen ved at have pengene stående i en iransk bank i iransk valuta. Var banken kraket eller valutaen faldet i værdi, kunne jeg så søge erstatning i Danmark gennem garantien der stilles på de 750tkr? Nej vel?

  Jeg har talt med min revisor og min advokat. Begge siger det bedste er at låne pengene fra det iranske firma til mig selv eller mit firma i Danmark. Firmaet i Iran står af indenrigsmæssige årsager ikke i mit navn, da jeg ikke kan eje et firma i Iran da jeg ikke har aftjent min værnepligt i landet.

  Så mit spørgsmål går igen på, kan jeg låne pengene af firmaet med en rente på x percent eller hvordan vil det skattemæssigt være mest hensigtsmæssigt?

  #225706
  MichaelForfatter

  Hvis du har en revisor og en advokat forstår jeg slet ikke hvad du laver herinde

  #225708
  ALI SForfatter

  Jeg skriver ikke fordi du skal forstå det Michael. Enten kommer du med et bud som er konstruktivt, ellers kan du jo blot holde dig væk?

  Du behøver jo ikke stikke næsen i alle debatter hvis du alligevel intet har at sige?

  Jeg søger et råd fra en udefra der måske har andre bud end en advokat eller revisor.. Der ee intet galt i at udforske lidt uden for rammerne…

  #225710
  MichaelForfatter

  At du spørger “udenfor rammerne" som du selv skriver får mig til at tro, at du reelt forsøger at unddrage dig skattepligt og det er ikke noget jeg personligt ønsker at medvirke til. Én ting kan du være 100% sikker på og det er, at du kommer til at redegøre for hvordan du har fået fat i ½-1 mio kr. jf. Hvidvasknings-lovgivningen. At pengene så kommer fra en udenlandsk virksomhed der slet ikke er din gør nok ikke en sådan sag særlig attraktiv for dig.

  PS: Skat er ikke noget man “synes man skal betale eller ej". Der er heldigvis love og regler for den slags og det er en advokat mest kompetent til at hjælpe dig med.

  #225712
  ALI SForfatter

  Skat er præcist hvad man gør det til. Jeg er ikke ude efter hverken etisk eller moralsk prædiken. Eller lovmæssig prædiken for den sags skyld. Hvis du ikke ønsker at medvirke kan du jo holde dig væk? Ingen tvinger dig.

  Som jeg allerede har skrevet, har min advokat og revisor begge rådet mig til at optage det som et lån, helt officielt og tilbagebetale præcist som jeg ville hvis jeg tog et boliglån i Danmark. Hvis jeg tog ned i min bank Nordea og lånte 1 million kroner, skulle jeg så betale skat af det?

  Derudover er det idiot at følge alle love og regler, det er fint hvis du har lyst til at være paragraf rytter, men i min verden er logik dog vejen frem. Ligesom det heller ikke er lovligt for min revisor eller advokat at give mig diverse fif for at betale mindre i skat og afgifter? Eller at min revisor som min gode ven og restaurant ejer i København også bruger, viser ham vejen til at tjene sorte penge?

  Hvis du tror at toppen i erhvervslivet følge alle love og regler, er du godt naiv Michael.. Dine indlæg generelt her på siden lugter af misundelse..

  #225716
  MichaelForfatter

  Tja, du bekræfter jo blot at du er på kant med loven og så må du jo tage den i mål selv herfra. Som jeg skriver så vil du komme til at redegøre for hvorfra den halve eller hele mio kommer fra. Banken er forpligtet til at indberette til Finanstilsynet så store beløb der kommer dig til hænde så du kan se frem til en undersøgelse og/eller politianmeldelse hvis der er fusk med i spillet.

  Og så kan du jo diskutere lovgivning og logik med politiet i stedet for herinde. God fornøjelse med projektet

  #225722
  testForfatter

  Den top af erhvervslivet der ikke følger reglerne oplever også at de bliver stillet til regnskab for det. Den del af erhvervslivet jeg har bevæget mig i gør sig store anstrengelser for at overhold reglerne når vi f.eks. handler med udlandet og tilsikre os at de vi handler med betaler den skat de skal. Jeg har som ansat mere ind en gang være på kursus i de regler der skal følges.

  Så nej jeg kan ikke gi der mindre dårlig samvittighed ved at bekræfte at erhvervslivet også bare snyder.

  Som borger i Danmark er jeg skatte pligtig også at de investeringer jeg har foretaget i udlandet. Formålet med opkrævelen af skat er at opretholde den vædfærdsat vi alle nyder godt af. Og det virker også som at du har nydt godt at at undgå at blive mine ryder.

  Det følder du dig så hævet over og søger råd til at undgå skat af det afkast du har på dine investeringer i Iran som du jo i grunden er flygtet fra ikke?. En sådan rådgivning kan under nogen forhold være ansvars pådragende for de rådgivere du bruger, men det tænker jeg godt de er klar over.

  Jeg synes det er beskæmmende at læse om hvordan du mener dig berettiget til at snyde i skat efter at du har nydt godt af goderne i det danske samfund.

  #225726
  ALI SForfatter

  test du ved intet om hvad jeg betaler i skat eller ikke gør og generelt heller intet om mig selv.

  Mine investeringer i Iran er af iranske penge “avlet" i Iran. Jeg er ikke flygtet fra Iran nej, mine forældre blev inviteret op til Danmark for 30-40 år siden i forbindelse med noget arbejde. Jeg blev født her og er opvokset her.

  Det er sjovt at du slet ikke har besvaret mine spørgsmål. Hvis jeg sætter pengene ind i en iransk bank f. Eks. 750tkr, vil den garanti vi får i Danmark så gælde hvis banken går konkurs og jeg tager mine penge? Det tror jeg næppe.

  Jeg betaler skat af de indtægter jeg har i Danmark, og jeg vil vove at påstå jeg betaler mere end du gør. Derudover er det utrolig mange i toppen af erhvervslivet der nyder godt af at betale så lidt som muligt. Jeg snakker ikke om ulovligheder, jeg snakker om huller i lovet som er fuldt lovlige at benytte. Hvis du er utilfreds med disse huller i loven, så få en underskrift indsamling igang, stift et parti og ændre loven… Men det er nu nemmere for dig at side og beklage dig på internettet over hvor kvalmende det er ikke?

  For at lette røven og faktisk ændre ting og få indflydelse på de områder du synes er beskæmmende, kræver jo faktisk mere end at trykke på taster.

  Som så mange andre her i landet gør du mere end du bider… Tom luft der beklager sig over ting og sager som du ikke engang er villig til at ændre på.

  Danmark skal have så lidt som muligt i skat for mine aktiviteter lavet udenfor landet med penge som ikke er fra Danmark… Hvorfor skal jeg trippelbeskattes?

  #225736
  testForfatter

  En sidste gang for prins Knud .

  Du er skattepligtig i Danmark af dine indtægter og investering i udlandet når du bor i Danmark. Og det synes jeg er meget rimeligt, det gælder for alle også for dig.

  Er det svar nok? Risko profilen, hvormange du øvrigt betaler i skat eller tror andre snyder i skat er sagen underordnet.

  #225740
  ALI SForfatter

  Og en sidste gang herfra… Du hopper let og elegant over alle mine spørgsmål, fordi hvis du forholde dig til dem, ved du at jeg har ret.

  Det er ikke ulovligt at låne penge fra en udenlandsk virksomhed og afdrage på denne gæld.

  Det har jeg nu to advokaters ord på samt en revisor… Loven er klar.. Er papirerne i orden, er der intet problem. De papire er ved at blive lavet nu. Beløbet lydee på 3.2 millioner som lån med 1.25% rente og afdragsfrihed i 10 år. Så er den bolig købt.

  Tak for jeres råd.. Eller..

  #225742
  peter holm larsenForfatter

  Hej Ali,

  Det der er problemet er at dit spørgsmål er så generelt og mangelfuldt at du ikke man forvente noget brugbart. En talemåde hedder – som man spørger får man svar.

  Du kan fx se hvor svagt dit spørgsmål er – du starter med at skrive du forventer aå låne 500-1000 tkr. Men lånet ender på 3,2 mio. kr.

  Du har drøftet det med en advokat og revisor som må formodes af have fået alle relevant oplysninger – så er det vanvid at tro du er bedre at spørge her!,,

  Håber ikke det er sådan du driver virksomhed i Iran.

  Bemærk det kan være ret problematisk at du har lavet udlånet i Iran, da der er et udbredt forbud mod at opkræve renter af lån – da det kan stride mod Koranen.

  #225746
  testForfatter

  fuldsrænsigt korrekt det er på ingen måde ulovligt at betale skat.

  Men som bosidende i dk er din indtægt i Iran skatte pligtigt i dk. Der gælder ikke andre regler for dig ind os andre.

  Antallet af huller er stærkt overdrevet. Og nej toppen af dansk erhvervsliv betaler rigtigt meget i skat og er ingen undskyldning for din skatte undtagelse.

  #230222
  Kia YazForfatter

  Hej Ali

  Jeg vil gerne høre, om du nogensinde fik styr på dit boligkøb.

  Jeg har en rig moster i Iran, som ejer en større koncern med datterselskaber, hvor hovedydelsen er jordmodervirksomhed. Hun vil gerne låne mig penge, men det er en jungle at finde ud af. Jeg har overvejet bitcoins, men det er en endnu større jungle.

  Du må meget gerne kontakte mig. Først ved at svare på denne tråd. Er det mon muligt at sende en privat besked? 🙂

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 15 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.