mellemfinansiering ved køb af nyt hus – søger gode råd!!!

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87620
  AnonymForfatter

  Vi har fået sat os i den lidt ’dumme’ situation at vi har købt et hus (nybyg) mens markedet buldrede derudaf. Nu har vi så svært ved at sælge vores lejlighed og vi må nok se i øjnene at mellemfinansiering er nødvendig.

  Vi har 1 mio. bundet i vores lejlighed, så det er ret mange penge det drejer sig om.

  Vi har talt med to banker Nordea og de skal have 7,75 % for at lave mellemfinansieringen og BG Bank, der skal have lidt mindre (har ikke det præcise tal her..)

  Det er en meget stor udskrivning for os når vi samtidig skal betale til to realkreditlån – faktisk kommer vi ikke til at have noget særligt at leve for!!!

  Jeg har nu læst om at det kan være en mulighed at låne til mellemfinansieringen i schweizerfrank og dermed opnå en rente på 3-4% – det lyder jo tiltalende..

  Er der nogen der har nogle erfaringer med mellemfinansiering er der banker vi skal holde os fra eller andre der har nogle bedre renter???

  hilsen maria

  #111160
  fk2001Forfatter

  Jeg har ikke lige svaret på dit spørgsmål men blot en kommentar til investering/lån i udenlandsk valuta.

  Man får herved en kursrisiko som jo hurtigt kan flytte sig nogle procent. Nu er både Euro og Schweizerfranc temmelig stabile valutaer men de ændre sig i forhold til hinanden.

  Personligt mener jeg at Euroen er overvurderet, set i lyset af en stadig faldende US-dollar samt Euroens meget svage købekraft. Japan tøver ikke med at hjælpe Yen med ned hvis Dollaren falder yderlig. Euroland er noget mere konservativ på dette område. På den baggrund tror jeg at Euroen måske er lidt overvurderet. Derfor tror jeg at det pt. det er uklogt at låne i andre valuta.

  Schweizerfranc ved jeg ikke rigtigt noget om. Jeg formoder den stiger hvis verden bliver ustabil – Mulighed for krig og sådan.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.