Beskatning af lejeindtægt

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Aviator8Forfatter
  Indlæg
 • #95692
  Aviator8Forfatter

  Kære eksperter!
  Jeg har beholdt min lejlighed da vi købte hus for et par år siden. Den kunne ikke sælges til forventet pris. Den har været udlejet de sidste år.
  Værdien er 1.100.000 og der afdrages på et realkreditlån på 500.000, samt bolig-kassekredit som pt. er trukket med 140.000,-
  Lejer betaler:
  kr. 4950,- husleje
  kr. 500 acconto vand og varme.

  Der er et overskud hver måned, desuden afrages realkreditten med cirka. 25.000,- pr. år.

  Jeg ønsker vejledning i skatteforhold og gode løsninger i forhold til udlejningen.

  Aviator8

  #225636
  MichaelForfatter

  Vejledning er noget man opsøger INDEN man kaster sig ud i udlejning for at undgå graverende fejl som kan betyde tvangsnedsættelse af huslejen og/eller et uopsigeligt lejemål. Alle råd herfra kræver indsigt i lejekontrakten hvilket ingen herinde selvsagt har.

  Helt generelt er det meget sjældent en god idé at udleje hvis man ikke kan få solgt en ejendom til den pris man ønsker. I stedet bør man sætte prisen realistisk så man kan få den solgt og derved trække en streg i sandet

  #225640
  Aviator8Forfatter

  Hej Michael.
  Jeg er overbevist om at der er andre i samme situation.

  Omkring lejeloven, og regler omkring vilkår for udlejer og lejer har jeg udmærket styr på, og er sikret. Vores privatøkonomi er meget stærk, så lejligheden betragtes lidt som hobby, der tjenes lidt på.

  Jeg mangler bare det helt rigtige råd omkring skatteforhold jv. udlejning. (Kontrakt og prisfastsættelse har jeg 100% styr på.)

  #225682
  peter holm larsenForfatter

  Hej Avivator,

  Tænker du kun søger råd om skat – som jeg læser det.

  Der er flere modeller men tænker den forventelig mest optimale for dig er som følger:

  Du opgør: Lejeindtægt – udgifter til renovation, ejerforeningen, grundskyld til kommunen, udgifter til vedligehold, renteudgifter og øvrige udgifter du har på lejligheden.

  Er dette beløb er du skattepligtig af som personlig indkomst – som en indtægt eller udgift til din øvrige indkomst.

  Bemærk du skal huske at nedsætte dine renteudgifter med det beløb du har laget renter indgå i opgørelsen af dit over/underskud ved udlejningen.

  Men det er rigtigt – i det store hele er det svært at få økonomi i privat udlejning – så skal være som hobby uden gevinst for øje – og jo der er mange faldgrupper.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.