Pension

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • DangarooForfatter
  Indlæg
 • #95691
  DangarooForfatter

  Hejsa

  Jeg har lige nu en ratepension opsparet gennem min tid i forsvaret, jeg er er stoppet derinde i 2015.
  Jeg har siden da haft et civilt job på en arbejdsplads uden en pensionsordning. Men jeg kan pga en klausul lavet af forsvaret ikke få den flyttet til f.eks en privat pensionsordning. Ligeledes bliver jeg oplyst om at klausulen gælder at den aldrig kan blive hævet før min pensionsalder. Hvad vil det sige? At de spores eller?

  Hvad kan jeg gøre og hvad er mine muligheder?

  Det skal lige siges jeg ikke har den vilde forstand på pension, jeg forsøger dog at komme efter det nu her 🙂

  #225632
  AnonymForfatter

  Det, du her beskriver, betyder, at pensionsordningen er låst, til du når pensionsalderen, hvorefter du vil få udbetalinger.
  Dermed har du ingen muligheder for at gøre noget ud over at vente på, at du bliver gammel.

  Sædvanligvis er det sådan for en pensionsordning, at den kan overflyttes til et andet selskab ved jobskifte (så man ikke har forskellige klatpensioner). Og man har muligheden for at få den udbetalt straks mod at betale en (straf-)afgift på 60% af opsparingen til staten.

  De muligheder er der åbenbart ikke i forsvarets ordning pga. den klausul, du omtaler. Om det er rigtigt, at det forholder sig sådan, ved jeg ingenting om.

  #225670
  testForfatter

  Der er mulig at lave den type klausuler på en pension, har selv en fra mit første job i ap Møller der er på den måde. Sådan er det bare.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.