Sikkerhed ved faste betalinger med kreditkort.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • økonomiamatørenForfatter
  Indlæg
 • #95667
  økonomiamatørenForfatter

  Hvordan vurderer i sikkerheden, når der skal gives oplysninger vedrørende betalingskort/kreditkort ved faste betalinger som eksempelvis telefonabonnementer ?
  Flere steder er der ikke længere mulighed for at benytte Betalingsservice.

  Mvh og på forhånd tak.

  #225264
  testForfatter

  Riskoen for at ens kredit kort oplysninger udnyttes er til stede, men muligheden for efterfølgende at få pengende refunderet er store. Har kun oplevet misbrug to gange på trods af at jeg bruger kort internationalt. begge gange blev beløbet refunderet uden nævneværdigt besvær. Så måske er betaling service fint, men kort betaling er det også.
  Men husk altid at check dine konti

  #225276
  morsdrengForfatter

  http://www.forbrug.dk/Artikler/Test-og-raad/Penge-og-oekonomi/Betalingskort-og-ehandel/Betalingskort-og-faste-automatiske-haevninger?tc=DACD9AD26EF64AE593C6A9118E5DFFCC

  Du kan læse mere om emnet på ovennævnte link. Det drejer sig IKKE om almindelig anvendelse af kreditkortet og dermed heller ikke om den form for misbrug der kan opstå i denne forbindelse,, men om en form for “betalings-Service", hvor modtageren på baggrund af din oplysning af kortnummer, kan trække dine løbende betalinger til den pågældende.

  Forbrugerombudsmanden er IKKE særlig begejstret for løsningen, for det er langt mere “bøvlet" end i Betalings-Service at få afvist eller tilbageført en betaling. I betalingsservice kan du via din netbank afmelde en betaling og afvise denne indtil den 7. i betalingsmåneden – også selv om den er betalt den 1. Ved fast kortbetaling skal du kontakte modtageren om sletning og anmode denne om at tilbageføre en allerede foretagen betaling som du ikke kan godkende. Først hvis dette ikke sker, kan du kontakte dit pengeinstitut angående tilbageførsel af beløbet.

  Firmaerne benytter løsningen fordi den er billigere for dem end Betalings-Service. Hvis din kreditor benytter fast automatisk kortbetaling i stedet for Betalings-Service har du reelt intet andet valg end at finde en anden kreditor/leverandør, hvor du kan betale via Betalings-Service.

  #225278
  testForfatter

  som det fremgår af linket kan man også her ved misbrug, det vil sige hævning efter man har opsagt aftalen få beløbet retur.

  Jeg forstod en del af spørgsmålet som en generelet bekymring ved at ens kredit kort oplysninger er flere stede og et spørgsmål om sikkerhed,

  De oplysninger man taster ind i en given data base på nettet kan naturligvis kommer videre til andre der kan misbruge dem.

  Så kontrol regelmæssigt konto bevægelser så kan ikke se det er her problematisk.

  #225312
  økonomiamatørenForfatter

  Tak for gode svar.
  Hvordan med oplysningerne i kundedatabasen ved eventuel hacking ?
  Alle kortoplysninger, CPR- nummer, navn, adresse, e- mailadresse og telefonnummer.
  Jeg syntes, at det er meget usikkert.

  #225314
  testForfatter

  Jeps der er som jeg skriver jo en mulighed. Derfor skal du reglemessigt kontroller om der er hævet beløb på din konto du ikke kender, sker det henvender du dig i banken og underskriver lidt papir så kommer pnegne retur

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.