Investerings råd

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • weare00Forfatter
  Indlæg
 • #95636
  weare00Forfatter

  Hej, jeg er en 15 år gammel dreng med 35-40k til rådighed, jeg har kigget på investeringsmuligheder, men ved ikke hvad der er smart. Er villig til at tage en moderate risiko, men ved ikke om jeg skal investere i ETF’er, Investeringsfonde eller sætte mig ind i det selv. Mit kendskab til skattereglerne er heller ikke super stort, især ikke for en på min alder.

  Tak på forhånd

  #224936
  MichaelForfatter

  Investeringer er for voksne – ikke børn. Sæt dine penge i banken og koncentrer dig om skolen. Alt det andet er der oceaner af tid til om 5-10 år

  #224938
  weare00Forfatter

  Koncentrere mig såmænd også om min skole, er der nogle konkret grund til at unge ikke burde investere?

  #224940
  MichaelForfatter

  Om få år vil du sikkert ønske at flytte hjemmefra og så får du brug for penge. MANGE penge og så dur det bare ikke at gå ind i risikofyldte investeringer fordi du jagter en gevinst her og nu. Første regel i enhver investering er, at man ikke skal investere mere end man kan tåle at tabe så spørg dig selv: kan du tåle at tabe 50-100% af dine penge? Hvis ja, jamen så slå dig løs, men jeg gætter på at du vil svare nej til mit spørgsmål.

  Og hvis du ikke tror på at man kan tabe så meget, ja så tager du grueligt fejl.

  #224964
  Niels Andersen (8)Forfatter

  Hej weare00,

  var du min søn, så ville jeg være stolt over, at du allerede nu begynder at interesse dig for hvordan din økonomi kan blive bedre. Jo før du starter, jo bedre. Glem hvad Michael sagde – aktiemarkedet er for alle.

  Du skal dog vide, at aktiemarkedet ikke er en genvej til hurtig rigdom, så du skal være obs på at du ikke skal gå ind i aktiemarkedet medmindre, at du ikke skal bruge dine penge de næste 5+ år. Skal du det, kan jeg anbefale at du sætter dine penge ind på en højrente konto hos Santander Consumer Bank (https://www.santanderconsumer.dk/) istedet.

  Hvordan kommer du i gang med aktier?
  1) Du skal have en billig børsmægler, så det ikke koster dig for mange penge når du skal købe. Du kan få dine forældre til at oprette en konto for dig inde på NordNet (læs mere: https://www.nordnet.dk/produkter/kontotyper/konto-for-mindrearig.html)

  2) Glem alt om at købe enkelt aktier. Fx. investere 20.000 kr i Apple. Gem enhver grådighed væk, og fokusér på spredning. Denne spredning kan du få gennem en såkaldt passiv investeringsforening.
  MorningStar er et firma som laver uafhængige analyser af investeringsforeninger, og de laver engang imellem nogle forslag til hvordan folk kan få en fantastisk og billig spredning.

  Besøg følgende side: http://www.morningstar.dk/dk/news/153287/3-kvartal-reddet-af-god-sommerm%C3%A5ned.aspx
  og tryk på linket: Faktaark Portefølje 3 – Ren Dansk Sammensætning

  Den passer til den moderate investor og investerer globalt i de største firmaer i hele verden.

  Der er mange som snakker om ETF’er, som overordnet ligner en investeringsforening (god spredning i mange mange aktier, og endda meget billigere) men hvis du køber ETF’er for de penge du har (dvs. at du ikke køber aktier for din pension), bliver du beskattet hårdere end de 27% som man normalt skal betale.
  Men hav dem i baghovedet når du en dag skal indbetale til pension, så slipper du med 15,3% i skat.

  Håber du kan bruge det!

  #224980
  weare00Forfatter

  Tak for rådene, meget brugbart!

  #224984
  ABDForfatter

  Du får formentligt brug for pengene inden for de næste 10 år til studier, rejser osv. Derfor skal du ikke stille dine penge i aktier da risikoen forbundet hermed er høj og det derfor er vigtigt at der er tale om en langsigtet investering.

  Normalt ville jeg anbefale dig at sætte pengene på højrentekonti da du ingen risiko har herved. Problemet er bare at renten er latterligt lav. Et godt alternativ kunne være crowdlending som f.eks. lendino.dk. Her kan du sammen med mange andre låne penge ud til erhvervsdrivende og få meget pæne renter herfor 6-11 % så vidt jeg husker. Du kan selvfølgelig risikere at låntager ikke kan tilbagebetale lånet, men spreder du din investering f.eks. på 1-2.000 kr. pr. lån så vil du med sikkerhed få et langt højere afkast end i banken. Jeg bruger det selv og det er ganske nemt og har endnu ikke haft et udlån der er defaultet.

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.