På SU + køb af bolig

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • MathaisForfatter
  Indlæg
 • #95625
  MathaisForfatter

  Jeg studerer og er på SU, Kan jeg købe en bolig kontant, hvis jeg låner pengene fra en familiemedlem? Hvilke ulemper er der ved dette køb?

  #224844
  thsvForfatter

  Ja, du kan altid købe en bolig kontant, der kan højst blive et forklaringsproblem på hvor pengene kommer fra (hvis du f.eks. er narkohandler).
  Ikke umiddelbart nogen ulemper, der skal dog laves et bullitproof lånebevis mellem dig og den familie, der låner dig pengene.
  Lånet kan godt være rente- og afdragsfrit med f.eks. 10 års løbetid.
  I mange tilfælde vælger man at kombinere med en årlig gave som afdrag på lånet, beløbsgrænsen er efterhånden kommet op på 62.900 kr årligt i 2017, var ca. 50-55.000 kr årligt i den periode jeg selv brugte det.

  Grænser for afgiftsfri gave:
  https://tax.dk/skat/gaveafgift.htm

  #224848
  morsdrengForfatter

  Kombinerer man afdrag på det rentefrie lån med den årlige gave som forældre skattefrit kan give til deres børn ved at gøre det til et vilkår eller bestemmelse i selve lånedokumentet/gældsbrevet, anses HELE lånet som en gave, med den konsekvens, at modtageren skal betale gaveafgift som og gavegiver hæfter subsidiært for.

  I øvrigt er det ikke lånebeviset som skal være “bulletproof, men gældsbrevet/lånedokumentet. Det bør man vide, hvis man mener sig kvalificeret til at give råd på dette forum. Endeligt er det ikke kun spørgsmålet om at gældsbrev/lånedokument skal holde vand, men også om at kreditor får pant i den købte ejendom til sikkerhed for sit udån samt mange andre forhold.

  Det bør hermed stå klart, at du ikke kan få seriøse råd på dette forum. Kontakt en advokat og for et ordentligt svar på hvordan man sikrer både låntages og långivers interesser i forbindelse med et privat- eller et familielån.

  #224856
  testForfatter

  da det er et debat forum vil jeg give min mening til kende. At låne penge i familien og mellem venner kan gi mange problemer. Hvis du f.eks. ikke er den eneste arving hvad siger de andre så? Tror du aldrig den familie medlem du låner kan få brug for pengene selv? Det er ikke længe siden at jeg har læst et indlæg om en gammel mor der var ved at gå fra hus og hjem fordi et familie medlem ikke kunne betale lånet retur.

  Så min mening, når du studere så bo i en lejebolig. Det er billigt og en oplevelse for livet.

  Du har heller ikke problemet med at komme af med boligen når du om 2-3 år måske læser videre i udlandet eller skal flytte efter arbejdet.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.