Dette emne
Altid høj rente på forbrugslån?

Altid høj rente på forbrugslån?

03-12-2016 10:56
ETH0
Jeg har et par gange søgt om lån hos Bank Norwegian, som et reelt alternativ til min egen bank, da jeg ikke bryder mig om at have alle lån samme sted, og Bank Norwegian reklamere med ret interessante renter for forbrugslån.

Jeg får altid et tilbud med en voldsom høj rente cirka 17,5%, hvilket jo er helt uinteressant i forhold til hvad min bank kan tilbyde. Det undrer mig, da jeg har en rigtig god økonomi med forholdsvis høj indkomst og reallån samt flere aktiver såsom helårs ejerbolig, sommerhus etc.

Nogen der har en ide om hvorfor? Bank Norwegian reklamerer selv med et renteniveau på mellem cirka 5 og 21% afhængig af ens kreditvurdering, og min bør derfor være meget dårlig, hvilket ikke er tilfældet som nævnt - ellers ved de noget som jeg ikke ved :-). Det virker ikke som om de er til at forhandle med. Jeg overvejer om deres billige rente, som de reklamere med blot er "varm luft" for at tiltrække folk?
03-12-2016 11:02
test
Jeps tillykke med ar du har gennemskuet at det er en reklame :-)
03-12-2016 11:03
ETH0
Det er vel ikke reklame men falsk markedsføring.
03-12-2016 15:58
Michael
Hvis man har en god økonomi så har man slet ikke behov for forbrugslån overhovedet. I stedet har man en solid opsparing. Du skal nok genoverveje om din økonomi er så god som du giver udtryk for
10-12-2016 22:19
peter holm larsen
Kan ikke se hvordan du kan konkludere at en rente på 17 % ikke opfylder deres markedsføring om en rente mellem 5 og 21 procent. Uden at have anden information tænker jeg da netop det er korrekt markedsføring.
12-12-2016 00:38
Samsund
Husk på at deres kreditvurdering er 100% baseret åå tal, hvor din bank også baserer kreditvurdering på dig som person.
12-12-2016 08:18
morsdreng
At trådstarter selv oplyser, at han har en rigtig god økonomi med forholdsvis høj indkomst og reallån samt flere aktiver såsom helårs ejerbolig, sommerhus etc, behøver absolut IKKE betyde en høj eller god kreditvurdering. Han oplyser nemlig INTET om størrelsen på sin gæld og i en kreditvurdering er hverken aktiverne eller passiverne i sig selv afgørende, men derimod egenkapitalen/soliditeten, dvs. aktiver minus passiver, som viser personen eller virksomhedens evne til at bære tab, INDEN långiverne skal holde for.

En kreditvurdering baseret på kendskab til personen vil altid være subjektiv. I sidste ende kan ingen på forhånd vurdere, om en person vil overholde sine forpligtelser selv hvis prisen herfor bliver et meget lavt rådighedsbeløb. Erfaringsmæssigt er det ikke altid de personer, som man på forhånd tror vil overholde deres forpligtelser, som også ender med at betale deres gæld tilbage fuldt ud.