efter 5 år i RKI???

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #86794
  AnonymForfatter

  hej, jeg skylder banken ca 150000 og jeg var ik i stand at betale dem det sidste 3 års tid. Men nu har jeg kontakte dem og fik lavet en afdragsordning på ca. 1600 kr pr. md. da det er kun de penge jeg kan undvære. Men hvad sker der hvis jeg lade være med at betale?… ifølge papiret som jeg har fået fra rki, bliver jeg slettet om 3 år, …… men hva så hvis jeg er blevet slettet? kan banken ik kræve pengene tilbage mere? eller de smider mig i rki igen?

  når alt udgifter er betalt incl det 1600 til banken, er der ca. 4000 kr tilbage til mig selv. Er det rimelig til en single?

  håber der er nogen der kan give mig et godt råd

  mvh ryan

  #103616
  MichaelForfatter

  Jo, banken kan sagtens afkræve dig pengene selv om du er slettet i RKI. De to ting har intet med hinanden at gøre. RKI fungerer blot som en slags servicevirksomhed for banker og finansierings-selskaber. Undgå derfor at stoppe betalingerne igen, da du så kan risikere en ny registrering i RKI.

  4000 kr. er ikke meget til dig selv, men sandsynligvis lidt mere end banken regner som minimum. Så vidt jeg ved, ligger minimumsbeløbet omkring 3500 kr, men det afhænger selvfølgelig af hvor du bor og din situation iøvrigt.

  #103618
  AnonymForfatter

  tak for hurtigt svar Michael…… kan jeg så regne med at blive slettet fra RKI når jeg underskriver det papir med afdragsorning fra banken? og begynde at betale?……. og hvor lang tid skal man vente?

  #103622
  MichaelForfatter

  Principielt kan du stå i RKI indtil gælden er tilbagebetalt (dog max. 5 år) – det er helt op til kreditor at vurdere (desværre). Prøv at tale med banken for at høre, om du kan blive slettet inden.

  Jeg fandt følgende formulering på http://www.rki.dk:

  “Når du har betalt det fulde skyldige beløb til den, du skylder pengene, modtager RKI en afmelding fra kreditor, og registreringen bliver straks slettet.

  Hvis du ikke kan betale, må du vente 5 år, hvorefter registreringen automatisk bliver slettet. Du skal dog være opmærksom på, at gælden stadig består, selvom registreringen hos RKI bliver forældet og dermed slettet efter 5 år.

  Kreditor kan kun indberette dig igen, hvis der er tale om en anden misligholdt fordring. Man kan altså ikke gentage den samme registrering efter de 5 år. "

  #103624
  AnonymForfatter

  Hvorfor “desværre"??

  RKI er jo til for at beskytte kreditgivere mod folk som låner, selvom de ved, at de ikke kan/vil betale tilbage. I det lange løb er det vel med til at holde kreditomkostningerne nede, at tabene begrænses..

  #103628
  MichaelForfatter

  Det har du da ret i. Mange mennesker opfatter RKI som en straf, men egentlig er det jo en hjælp til dem selv, hvis de ikke er istand til at administrere deres egen økonomi.

  #111870
  AnonymForfatter

  Hej Michael..
  Ved det er et gamelt indlæg,men er det ikke noget med at banker må registrere en i op til 10 år og “små firmaer" i 5 år. Det mener jeg bare at have hørt et sted.
  Kendte engang en der stod registreret via banken og de ville ikke slette rki til trods for afbetaling.
  Faldt lige over dette indlæg og er kun nysgerrig 😉

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.