Ide til en ny bank/sparekasse…

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #87593
  AnonymForfatter

  Hejsa bank-interesserede mennesker 🙂

  Jeg har et stykke tid leget med tanken om en ny simpel internetbank – en bank som som er inspireret af “Telmore"-tankegangen: Sæt kunden i centrum, udfør din forretning på nettet, men gør det bedre og billigere!

  De fleste herinde husker nok den legendariske “Millionær konto" – altså en konto hvor du fik en grotæsk lav rente, men havde chancen for at vinde på lodder uddelt pr. 100 kroner som var indsat på din konto. Hvorfor ikke støve denne finasielle krøllet tanke lidt af og tilbyde: Du får chancen for at vinde millionen, med 1 lod for hvert 1.000 kroner du indsætter – MEN samtidig får du også 2% på hele dit indestående! Internetbanken giver derved muligheden for at vinde den helt store gevinst plus en reel og ok rente. Netto renten skulle så være de 4% som de store banker tilbyder pt.
  Pengene skal være fri tilgængelig for kunden; ergo skal pengene kunne hæves frit via et simpelt web interface.

  Jeg ser for mig de tre Telmore bokse:
  0 DKK i oprettelse, 2% i rente, vind op til 1.000.000

  Er det mig som er bidt af en gal lotto-spiller, eller er det ikke et opsparingsprodukt som ville kunne vinde indpas for os spilleglade danskere?

  Skyd fra boven – jeg går hverken ned eller bliver ked af det hvis det er en dårlig ide. Kom endelig med kommentarer – måske er mit næste job som internetbankmand 😉

  Smiles
  kobie

  #110946
  AnonymForfatter

  Lotteri er en ekstraskat man pålægger folk med dårlig matematisk begavelse.

  Jeg skal med det samme meddele at jeg IKKE er potentiel kunde i din bank. Jeg mener ikke at mit valg af bank skal forstyrres af, at jeg også skal regne på gennemsnitlig tilbagebetalingsprocent på hasard-spil. Jeg har en bankkonto fordi jeg har brug for det. Hvis jeg havde lyst til at spille, så ville jeg spille.

  Min nuværende bank har et ‘fordels-koncept’ der forudsætter at man tillige har kreditforeningslån hos deres realkredit-samarbejdspartner og forsikring hos en tredie. Jeg meddelte dem st jeg ikke så nogen grund til at belåne mit (ubelånte) hus, men at jeg gerne ville se på om deres forsikringsselskab var konkurrencedygtige. Det var de ikke, men banken var til at snakke med alligevel.

  Men selvfølgelig – hvis nabobanken begynder at sælge leverpostej, så skulle jeg måske skifte til den. Det er da genialt – man klarer bankforretninger og får købt leverpostej samtidig uden at skulle i to butikker. Det må da kunne vinde indpas for os leverpostejglade danskere?

  Telmoreproduktet er fint nok. Begrænset produktudbud, maximal selvbetjening. Den eneste internetbank jeg kender godt er Skandiabanken. Jeg havde været kunde i et år før jeg overhovde havde forbindelse med et menneske. Desværre var deres produktudbud for snævert til mit behov, og to-tre banker (som jeg osse havde) var for besværligt. Da min nuværende bank så tilbød samme renter og næsten samme lave gebyrer som Skandiabanken og vi lige fik skrottet den definition af ‘helkunde’, så skiftede jeg.

  Tommelfingeren op for din innovative holdning, tommelfingeren ned for lige netop dette koncept.

  PS: Millionærkontoen findes stadig. Min kone har 3000 stående på en.

  #110950
  MichaelForfatter

  Jeg tror heller ikke på idéen. Der er næppe nogen der vil indsætte større beløb på en sådan konto. Hvis man indsætter 100.000 kr, taber man jo faktisk 2750 kr. om året ifht. den pt. højeste indlånsrente. Man “betaler" derfor 2750 kr. for at være med i dit lotteri. Det vil undertegnede ihvertfald ikke deltage i. Der er næsten kun potentiale for småindskud som f.eks. Henriks kones 3000 og det kan du ikke leve af.

  Lotteri og bankforretninger er to vidt forskellige ting, som skal holdes adskilt. Iøvrigt er der meget skrappe krav til bankvirksomheder her i landet, så det reelt umuligt for en privatperson uden meget store midler at starte en sådan.

  #110956
  mubbenForfatter

  Der er jo ikke så meget nyt i ideen, det foregår jo allerede via millionærkontoen – der til forskel blot giver en fornærmende lav rente.

  Jeg kan godt lide tanken om en reel højere forrentning, der f.eks. lå 2% under diskontoen, og fulgte dennes udsving – dog med en minimumsforrentning.

  Regnestykket bliver da koncentreret omkring hvor stor gevinstpulje du kan få, når en større del går til rente?

  Meeeeen, ideen kan jeg godt lide. Prøv at regne lidt videre!

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.