Køb af garantbeviser – input søges

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • OBSForfatter
  Indlæg
 • #95383
  OBSForfatter

  Efter at have solgt min ejerbolig med et overskud og tanker om at bo til leje eller købe en andelsbolig, overvejer jeg om det kunne være en idé at placere en mindre andel af det resterende overskud i garantbeviser i en eller flere sparekasser, for på den måde at få et afkast af pengene. Men jeg er i tvivl om det _kan_ være en fornuftig investering eller om det er noget som man helt bør holde sig fra nu til dags.

  Jeg er helt med på at garantbeviser indebærer en investeringsmæssig risiko da pengene indgår som en del af den ansvarlige kapital i sparekassen, og at det kan blive vanskeligt/umuligt at indløse beviserne hvis sparekassen kommer i økonomiske vanskeligheder eller går konkurs. Derfor er en del af mit spørgsmål også om der findes nogen sparekasser som vurderes at være så solide at risikoen nærmer sig det teoretiske (selvom alt selvfølgelig er muligt).

  Nogen her med kvalificeret input?

  #221746
  MichaelForfatter

  Jeg har tidligere haft garantikapital i to forskellige sparekasser herunder Løkken Sparekasse som nu er gået konkurs. Jeg nåede dog at trække det meste ud og tabte blot 5000 kr og vil helt klart fraråde enhver at gå ind i garantikapital.

  Den helt store ulempe er, at sparekassen kan lukke for muligheden for at trække pengene ud og dette vil typisk ske som ét af de første træk når økonomien begynder at skrante. Herved har du – modsat aktier – ikke muligheden for at trække dig ud med blot et begrænset tab, men må (måske) se al din opsparing forsvinde i et sort hul.

  Hvis du vil investere så gå i stedet i aktier i én af de store banker. Både Danske Bank, Nordea og Jysk betaler alle udbytte i disse år hvilket i øvrigt beskattes mere lempeligt end renter fra en garantkonto. Særligt hvis din samlede kapitalindkomst er positiv. Flere andre C20-selskaber betaler i øvrigt også udbytte.

  Hvis du regner med at købe bolig inden for få år så sæt i stedet pengene i Santander til godt nok en fesen rente, men til gengæld fuldstændigt risikofrit såfremt det er under 745.000 kr. Alternativt sæt lidt i aktier og hovedparten i Santander.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.