personlig konkurs

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • synnForfatter
  Indlæg
 • #95378
  synnForfatter

  Min mor er 87. Ejer et hus med gælden 1.1 mio og kan max sælge for 700.000 kr. Hun vil bare gerne væk. Kan man stoppe betalingen på banklånet (danske plus lån på 1 1 miokr) hvordan gør man, nemkontoen er bo i samme bank, og der er vel ingen anden bank der vil lukke vende ind

  #221700
  ABDForfatter

  Hvis man laver et indlæg på et debatforum og søger hjælp hvorfor er det så at man ikke gider bruge to min. på at formulere klart og tydeligt hvad problemstillingen er? Er det for meget at forlange at man i det mindste læser det igennem inden man submitter?

  #221702
  synnForfatter

  Tak for dit svar, der er formuleret klart og tydeligt.

  #221704
  ABDForfatter

  Det var så lidt, men det var nu et spørgsmål og ikke et svar.

  #221706
  morsdrengForfatter

  Glem alt om konkurs som forudsætter, at den der begærer din mor konkurs har en retlig interesse i konkursen og den deraf følgende udlodning af værdierne til kreditorerne. Hvis gælden kun består af lånet i Danske Bank og aktivernet af huset, hvis salgspris er mindre end
  gælden til DB, har hverken banken eller din mor nogen som helst interesse i en konkurs. I øvrigt skal den der indgiver konkursbegæring stille sikkerhed for omkostningerne ved konkursen på ca. 30.000 kr. En konkursbegæring vil derfor med stor sandsynligvis blive afvist af Skifteretten med den begrundelse, at begæringen savner formål og at løsningen i stedet er en tvangsauktion.

  Skylder man mere på sit et hus end hvad der kan sælges til er løsningen, at sælge huset for den lavere pris, hvilket naturligvis kræver panthavernes (Danske Banks) samtykke. Er dette ikke muligt, er den eneste løsning, at sælge den overbelånte ejendom på tvangsauktion, hvilket forudsætter at en panthaver indgiver tvangsauktionsbegæring på grundlag af manglende betaling af sit tilgodehavende.

  Uanset om vil taler om konkurs, tvangsauktion eller et salg med panthavernes accept, vil “tavlen ikke blive vasket ren" og personen vil stadig skylde den del af gælden som ikke er blevet dækket ved konkursen, tvangsauktionen eller det frivillige salg.

  For din mors vedkommende vil løsningen give sig selv den dag hun skal på plejehjem/fraflytter, idet hun i så fald næppe længere kan betale Danske Bank med den konsekvens, at banken vil begære ejendommen solgt på tvangsauktion. Men fra det tidspunkt hvor hun stopper med at betale og indtil tvangsauktionen faktisk afholdes, kan der gå 6 – 9 måneder.

  #221708
  synnForfatter

  Tak for dit svar.
  Sælger hun for de 700000kr som er budt vil hun sidde med en gæld på ca 700.000 kr ( indefrosne ejendomsskatter, salær til ejendomsmægler, restgæld) dem vil banken lave til et nyt lån. Men hun har kun folkepensionen og kan ikke betale.
  Kan banken bare tage hvad de vil have. Pensionen går jo ind d. 1., så kommer regningerne,? Hvis banken tager først er der ikke til mad.
  Han man sige til banken, “nu må I ikke hæve flere penge til lånet"?

  #221710
  morsdrengForfatter

  Salær til mægler vil blive betalt når huset sælges, der er panthaverne der kommer til at mangle penge.

  Ordsproget om at man “ikke kan klippe håret af en skaldet" passer også i dette tilfælde, kan man ikke betale – kan man bare ikke betale og det kan kreditorerne ikke gøre noget ved hvis man intet ejer, men din mor vil naturligvis fortsat skylde pengene, uanset om der etableres et nyt lån til de pågældende kreditorer eller ikke.

  I teorien kan banken gå ind og modregne i pensionen og kommunen kan i pensionen indeholde de skyldige ejendomsskatter, som ikke blev dækket ved salget. MEN i praksis kan man IKKE, da den pågældende ikke må fratages sine muligheder for at overleve og have til at klare dagen og vejen. Hvis din mors eneste indkomst er folkepension, er det udelukket at Kommunen og/eller banken kan tage noget som helst, kun hvis man efter betaling af husleje, vand, varme, el og medicin har et rådighedsbeløb til kost, tøj og andre faste udgifter der overstiger det beløb der accepteres i en offentlig gældssanering på 6.050 kr. månedligt, kan indeholdelse og/eller modregning blive aktuel.

  Du skal være opmærksom på, at INGEN privat kreditor, heller ikke banken, kan trække i folks indkomst/løn, det kan kun det offentlige. Banken kan, hvis visse betingelser er opfyldt, foretage modregning i en kundes indestående, hvis de har et forfaldent tilgodehavende hos kunden. Flytter kunden sin lønkonto, kan det ikke længere lade sig gøre og enhver har krav på at få oprettet en NEM- eller lønkonto og kan til enhver tid slet slette sin nuværende Nemkonto,

  Men i prøv også at kontakte enten advokatvagten eller en lokal advokat for at få hjælp til sagen.

  #221712
  synnForfatter

  Tusind tak, du lyder som om du har forstand på det, så jeg stoler på dine ord

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.