Voksende udbytte

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95301
  AnonymForfatter

  De fleste herinde invester med det formål at tjene penge på kursgevinster. Jeg ville blot høre, hvor om nogen herinde investerer med det formål at modtage stigende udbytte? På engelsk hedder det “dividend growth investing". I denne metode er fokus på udbyttet, som skal vokse hvert år. På den måde kan man få en renters rente effekt, så selv en lille dividende kan over længere tid vokse sig meget stor, hvis den stiger med en 5-10% hvert år.

  https://dividendplanet.com

  Her kan I f.eks. se nogle aktier som har hævet deres udbytte i flere årtier, i et enkelt tilfælde helt op til 60 år i træk. Det spændende ved denne type aktier er at man på købsdagen kan eksempelvis starte med at få en udbytte der udgør en 4-5% af købsprisen. Hvis disse 4-5% vokser med en 10% om året, så vil renters rente effekten medføre en en meget høj udbytte i procent i fremtiden, såfremt virksomheden kan blive ved med at hæve med 10% om året i gennemsnit.

  #220814
  peter holm larsenForfatter

  Det lette svar og rigtige svar, er at ingen virksomhed permanet kan øge væksten med 10% årligt.

  At væksten i udbytte er 10% årligt i 60 år betyder at 1 kr. i udbytte om 60 år er steget til 300 kr. årligt. eller en faktor 300. Dette er i sig selv ikke et vildt vækstscenarie tværtimod for en mindre virksomhed.

  Tænk bare selv tilbage på Vestas, Novo Nordisk, Mærsk eller Pandora. Alle virksomheder kan godt prale med højere vækstrater i snit en 10 % årligt siden stiftelsen.

  Men at tro at Novo Nordisk de næste 60 år kan blive 300 gange mere værd – eller at Google eller Apple om 60 år vil være 300 gange mere værdi – for de sidste 2 virksomheders vedkommende fordi de i så fald ville være mere værd end den forventede værdi af verdens samlede aktiver.

  Det er lidt som den berømte konge, der købte skakspillet for 1 korn ris for 1 felt på brættet, 2 korn ris for 2 felt på brættet, 4 korn ris for det 3 felt, og 8 korn ris for det 4 og så fremdeles. En umådelig lav pris syntes kongen dengang – man prisen endte med at blive mange gange større en jordens samlede årligt produktion af ris. Det er det uhyggelige bag vækstfunktioner.

  #220818
  thsvForfatter

  10% årligt er svært i et lav inflationsscenario som vi ser lige nu.

  Målt over de sidste 60 år i DK er indkomsten steget med mere end en faktor 50 og boligpriserne er stort set fulgt med.
  Inflationen er en del lavere nede omkring en faktor 16, da mange varer med udviklingen er blevet relativt billigere.

  Indkomstudviklingen svarer til lige under 7%, mens FPI er på 4,7% årligt i perioden.

  #220828
  HalliHalloForfatter

  Kære John Mortensen

  Mon man spørge hvorfor du spørger?

  Jeg er da både interesseret i et pænt udbytte og gerne og en kursgevinst.

  Men du ved vel godt at der ikke er noget der vokser ind i himlen…….

  #220840
  peter holm larsenForfatter

  Kender da historien om " Hans og bønnestagen" 🙂

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.