At flytte med gæld til tyskland

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95271
  AnonymForfatter

  Hej forum,
  Jeg har i min dumme unge dage stifte flere forbrug gæld hos det diverse firma som har betalte i over 10 år. Nu er det umuligt for mig at betale resten tilbage med en indkomst til en familie på 3. Jeg stå på RKI og jeg har prøvet alt muligt at Undgår det . Min kone er meget syge og ikke få noget forme for indtægt. Hun kommer fra tyskland. Vi har tænkt os at flytte til tyskland, lidt tætter på konens familie.Til at få lidt hjælpe med min 3 år pige.
  Jeg vil gerne stadig beholde mit arbejde i dk. Er der noget here der kender reglerne i forholde til inkasso i tyskland? ved godt at i tyskland er muligt at tilbageholde skyldnerens løn, men har det ikke også et minimum rådhed beløbet ligesom i dk? Alle info/erfaring vil være behjælpelig. På forhånd tak

  Ps…Jeg er ikke ude here efter moral svare, hvis du ikke kan hjælpe dont waste your and my time plz.

  #220610
  MichaelForfatter
  #220614
  morsdrengForfatter

  Hvad reglerne er for lønindeholdelse i Tyskland og hvor stor lønindeholdelsen der maksimalt må være, må du hellere selv få undersøgt i Tyskland.

  Men hvis du vedbliver med at have job i DK, vil dine danske kreditorer naturligvis ikke kunne foretage lønindeholdelse i din danske løn, da dette i DK kun er muligt for det offentlige. Men får du arbejde i Tyskland, gælder de tyske regler for lønindeholdelse og det nedfor anførte

  Ellers er reglerne sådan, at retslig inkasso skal ske ved dit hjem-/ værneting, som typisk vil være der hvor du har din bopæl. Så flytter du til Tyskland, skal dine danske kreditorer indbringe sagen for fogedretten i den tyske retskreds hvor du har bopæl. Der findes andre regler, hvorefter din værneting f.eks. også kan være der hvor dine evt. aktiver befinder sig. Så flytter man til udlandet og ejer man sommerhus i DK eller har man penge stående på en bankkonto i DK, kan der foretages udlæg heri ved fogedretten i den danske retskreds hvor aktiverne befinder sig. Men det er jo slet ikke aktuelt for dit vedkommende.

  Det vil altid være dyrere og mere besværligt at foretage inkasso, herunder også retslig inkasso i udlandet. Hvor man i DK kan sende en gæld i fogedretten blot skyldner har underskrevet et gældsbrev med en såkaldt § 478 påtegning, kræver det en dom, hvis sagen skal indbringes for fogedretten i Tyskland, ligesom både dommen og eventuelle bilag naturligvis skal oversættes til tysk. Så det kan jo være, at dine kreditorer simpelthen ikke vil bruge penge eller kræfter på inddrivelse så længe du bor i Tyskland.

  MEN du skal være opmærksom på, at du fortsat IKKE har nogen løsning på din gæld, AT tidspunktet for hvornår din gæld er forældet, kan blive udskudt pga. af dit ophold i udlandet, AT du ikke vil kunne få en offentlig gældssanering i DK når du har bopæl i udlandet og AT en eventuel tysk gældssanering, som reglerne er i dag, kun vil være gældende for dine danske kreditorer så lang tid du har bopæl i Tyskland, men IKKE hvis du igen flytter tilbage til DK.

  Så i stedet for at “stikke af" fra din gæld, bør du i stedet forsøge at få en ordning med dine kreditorer. Dine kreditorer vil naturligvis helst have at du betaler alle de penge du skylder dem, men hvis det ikke er muligt, f.eks. pga. din kones sygdom og mgl. indkomst, vil man måske være med til en akkordmæssig løsning, der kan minde meget om en offentlig gældssanering og hvor du over en årrække betaler hvad der er tilbage efter betaling af dine rimelige faste udgifter og et rimeligt rådighedsbeløb.

  #220618
  ABDForfatter

  Upåagtet hvad reglerne måtte være i Tyskland (vil ikke kloge mig herpå) så vil jeg også anbefale dig at få en ordning med dine kreditorer. Stillet over for udsigten til aldrig at få deres penge bør de være interesseret i en ordning. Det må også være rart at vide at der ikke venter en økonomisk ruin i Danmark skulle du engang ønske at flytte tilbage.

  Held og lykke.

  #220622
  AnonymForfatter

  Tak for jeres svare :).
  Det er altid nemt at sige at man kan bare få en ordning med kreditor( i må tror mig jeg har prøvet det nu i 2 år uden held, de vil ingen stop renter stigning )
  Jeg har tilladt mig at kopiere noget fra gæld.com, som beskriver min situationen " Hvis du skylder en pelikan væk, men blot har 1000 kr. tilovers til afvikling, når du har betalt dine udgifter og fået dækket dine leveomkostninger (pt. 1 voksen 5.850 kr./måned (januar 2014), giver det ikke nogen mening at love den ene eller den anden en yderligere afvikling. Du har simpelthen ikke disse penge – med mindre du tager dem fra dine nødvendige leveomkostninger eller prøver at slukke branden ved at stifte yderligere gæld!
  Vores leveomkostninger er langt under 5000 til 3 mennesker, efter alt er betalt.
  Det er ikke at stikke af, men noget gang er bare ikke det være at kæmpe en i forvejen tabt krig.
  Kreditorer vi gerne have deres penge tilbage, og det er forståeligt nok . Men det nyder ikke noget at sparke en manden der ligger på gulvet.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.