Privat Gæld

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95222
  AnonymForfatter

  Jeg har en tidligere kammerat som er dømt i retten til at betale det han skylder os, men han betaler ikke når advokaten rykker ham, så nu har advokaten sendt regningen til mig og papirerne fra retten. Jeg har betalt advokaten, men hvor dan får jeg mine penge hjem??

  #219968
  morsdrengForfatter

  Det er en udbredt misforståelse at man vil få sine penge, blot modparten eller skyldneren er blevet dømt til at betaleen beløbet. Men sådan er det IKKE.

  Om du rent faktisk får dine penge afhænger af, om skyldner har betalingsvilje og -evne. Du kan indbringe sagen for Fogedretten, hvor man kan foretage udlæg (tvangspant) i de udlægsegnede aktiver som skyldner måtte eje, typisk, hus, bil, opsparing, indskud i lejemål m.v. MEN man kan IKKE tvinge ham til at betale, heller ikke et månedligt afdrag, selv om man måtte mene, at han godt kan undvære det månedlige beløb.

  Mon ikke advokaten har haft fyren i fogedretten? Da du har dom for beløbet, forældes dit krav først efter 10 år, og du kan oven i købet afbryde forældelsen, ved at sende kravet i fogedretten INDEN de 10 år er gået. Renten af dit tilgodehavende forældes dog allerede efter 3 år.

  Gem domsudskriften og papirerne og følg løbende op på om din skyldners økonomi måtte ændre sig. Gør den det, kan du sende sagen i fogedretten for at foretage udlæg i de aktiver han måtte have anskaffet i mellemtiden. Det kan også være, at det går op for ham, at så lang tid han ikke har en løsning med dig, kan han ikke risikere at eje noget, hverken hus eller bil, og det får ham måske på andre og bedre tanker.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.