bobehandlingstid

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • OEHForfatter
  Indlæg
 • #95193
  OEHForfatter

  Vi havde i dec bedt Nordea om at udbetale efterladtes konti og pensioner. Kontiene blev ret hurtigt opgjort og ekspederet, hvor imod pensionerne stadig ikke er udbetalte.

  Første udskydelse blev forklaret med at man skulle betale PAL skat i Januar og at vi derefter kunne forvente pengene overført sidst i Januar. Nordea forklarede at der var lukket for udbetaling af pensioner til efterladte pga. PAL skat.
  Anden udskydelse skyldes at man ikke var blevet ordentligt informere og at pengene ikke kunne udtales i den sidste uge efter PAL skat var opgjort men at det vil ske i denne uge.

  Der er tale om en aldersopsparing og en ratepension.

  Alle oplysninger er sendt til banken så der er intet der mangler at bliver dokumenteret eller afregnet.

  Hvor længe skal man forvente Nordea kan tag om at få opgjort pensionerne?

  Hvad er lovgivningen på dette område?

  #219370
  HalliHalloForfatter

  Det kan godt trække lidt ud, da der ligesom er lovkrav, der skal opfyldes alt afhængig af hvem der skal have pengene.

  Der skal endvidere også trækkes 40% i skat af ratepensionen og boafgift af begge ordninger.

  Men jeg ville da blot spørge banken konkret om udbetalingstidspunktet.

  Jeg vil sige at det bør kunne klares på 3-4 uger alt i alt, oftest sker det meget hurtigere.

  #219386
  testForfatter

  ring til skifteretten. De er normalt ret villige til at hjælpe. Men jeg har aldrig hørt at at der skulle være nogen regler om tid men er ikke advokat.

  #219502
  peter holm larsenForfatter

  Der er ingen regler om tid – der er Boer der tager mange år – mener at kunne huske eksempler på over 5 år i komplicerede Boer.

  Men tag det med tro – afdød skal jo også lige nå at blive kold 🙂 beskatningen af Boer er iøvrigt ofte lavere end hos arvtager – så ikke altid skidt at vente 🙂

  #219506
  OEHForfatter

  Det er her simple skifte og da jeg snakkede med banken i mandags var sagen allerede afsluttet så de ventede bare på at trykke på knappen som hun så pænt formulerede det.

  Alt andet er allerede afregnet og lukket ned med banken.

  Bankdamen kunne bare ikke sige hvornår de ville udbetale. Sagen er ganske simple så det burde ikke tage lang tid. De lovede i slutning af januar, så første uge i feb og nu er vi på vej ind i uge 2 af feb. Hvis banken på forhånd havde sagt det ikke ville ske før marts eller april – fint nok men så lad være med at love noget andet.

  Nu ved du jo hellere ikke hvornår afdøde døde så synes ik din kommentar er fair.

  #219508
  testForfatter

  Der er regler for hvor hurtigt skal afsluttes specielt hvis der er privat skifte. Men jef tror ikke er er regler for hvor hurtig en pension skal gøres op.

  Skifteretten er det rigtigt sted at sprøge og ellers bankens klage ansvarlige

  #219518
  morsdrengForfatter

  Trådstarters spørgsmål lyder, “Hvor længe skal man forvente Nordea kan tage om at få opgjort pensionerne?"

  Og drejer sig derfor slet ikke om reglerne og tidsfristerne for behandling af dødsboet. Oplysningen om, at der ikke findes tidsfrister for afslutning af behandlingen af dødsboer er direkte forkert. Men vent og se, det hverken kan eller vil den pågældende forfatter indse.

  Ifølge Pengeinstitutankenævnets praksis regner man med 10 bankdage, når en pensionsordning skal overføres til et nyt PI, regnet fra det tidspunkt hvor evt. hindringer var ryddet af vejen. Det samme må gælde her,

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.