rate og kapital-pension -er snart nået den alder

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • AnonymForfatter
  Indlæg
 • #95163
  AnonymForfatter

  hej
  jeg har en del penge stående på henholdsvis rate og kapitalpension og er i dag almindelig pensionist.
  Men skal inden så længe tage stilling til hvad jeg gør med henholdsvis rate og kapitalpension
  om jeg eksempelvis skal sætte dem i enten livrente eller aldersopsparing

  og hvordan forvalter de forskellige pengeinstitutter og forsikringsselskaber så det indskudte beløb?
  samme beløb år for år,som ATP
  eller sætter de beløbet i værdipapirer, så udbetalingen varierer år for år

  eller kan man, eksempelvis når det gælder aldersopsparing, selv forvalte midlerne -eller sætte dem i en eller anden -mere eller mindre- sikker pulje

  og når det gælder udbetaling, er beskatningsforholdene så ens for såvel ens for såvel livrente som aldersopsparing.

  nåh det endt med at blive lidt mange spørgsmål. På forhånd tak for eventuelle svar.

  #218684
  testForfatter
  #218734
  AnonymForfatter

  Hej 10jens

  Til delen omkring kapitalpension omdannelse til aldersopsparing – hvis du ikke indbetaler eller ønsker at indbetale på aldersopsparing (ingen fradrag i skatten) så lad den stå som kapitalpension. Rabat-ordningen på omlægninger frafaldt ved overgangen til 2016.

  I 2014 og 2015 fik man 2,7 % besparelse på omlægningen i forhold til SKAT, men mig bekendt er den ikke udvidet til 2016.

  Du kan som regel samle dine hvilende pensioner i pengeinstituttet, hvor du efter min mening har størst råderet over, hvordan de er investeret – og nemmere kan tilgå rådgivning.

  Hvis du har kort horisont til at du skal bruge dem ville jeg anbefale lav risiko og kort tidshorisont, men bed om et møde med en pensionsrådgiver og evt. investeringsrådgiver i det pengeinstitut, hvor du er kunde. Hvis du føler de presser dig imod større risiko/tidshorisont end du føler for skal du stå fast ved din egen beslutning. (hvis du er mere forsigt end de mener du skal være) de tjener mere på at du står i højere risiko –> større andel i aktier kontra obligationer – det gælder også ved pensionsinstitutterne….

  Aldersopsparing udbetales til 0 % skat. Du betaler stadig 15,3 % i afkastskat på værditilvækst af investeringer.
  Kapitalpensionen udbetales til 40 % skat – men det koster også 40 % at omlægge den til aldersopsparing så det er lige fedt om den er aldersopsparing eller kapitalpension medmindre du vil kunne indsætte på den – i så fald skal du have den omdannet til aldersopsparing. (men der er ingen skattefradrag andet end den lavere afkastskat på værditilvækst)

  #218736
  HalliHalloForfatter

  Mit bedste råd, Jens, er at tage kontakt med din bank eller pensionsselskab, der kan besvarede samtlige dine stillede spørgsmål i løbet af nul komma nul.

  Du har vel i sagens natur ikke flyttet din kapitalpension over til en aldersopsparing, da du vidste at du ville være fritstille til at overføre pengene til en livrente? Ellers har du ligesom mistet 2,7% af dit indestående.

  Man kan vel ikke omlægge en kapitalpension til en alderspension længere eller hvad? Og dette ville jo heller give nogen fordele overhovedet. Man kan jo kun indsætte omkring 29.000 kr. årligt. Men visse debatører herinde siger, at det er et dårligt produkt, og ikke vil få nogen stor succes, men jeg er ikke helt enig.

  Og vend venligst tilbage Jens, når du er blevet rådgivet, så vi kan lære noget herinde.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.