Dette emne
Privatøkonomisk rådgivning søges

Privatøkonomisk rådgivning søges

10-01-2016 12:22
filosofen
Hej alle - og godt nytår,

jeg søger en rigtig dygtig rådgiver, som jeg kan bruge til min privatøkonomi. Jeg er i den heldige situation, at jeg har en meget lille gæld (300.000) i mit hus, som er vel 3,5 mio værdi. Genererer en stor opsparing løbende pr. måned, har styr på pension. Jeg har et ret krævende job, 3 dejlige børn og en dejlige kone - og vil helst ikke bruge for meget af min fritid til at sætte mig i aktier m.m. - det har heller ikke den store interesse. Jeg føler ikke, at bankerne kan give mig noget - og hælder derfor til objektiv rådgivning. Jeg kommer fra Herning-området - er 43 år gammel og qua det faktum, at indlån i dag intet giver skal jeg have sparring. Er der nogen, der kan hjælpe mig videre? (jeg talte kort med en rådgiver fra finanshuset Fredensborg - der startede taksten med 10.000 for et indledende møde inkl. forberedelse og efterfølgende dokumentation. Det lyder godt nok pebret - og synes også, at timeprisen er vanvittig......DKK 2.200)
10-01-2016 23:47
Badboy
Hej Frækkeluke,

Jeg kan ikke give dig nogle direkte kontakt til en uvildigerådgiver, men jeg er alligevel nysgerrig, for at høre mere om dine tanker, og hvad du selv har gjort dig.

Jeg går ud fra det kun er investering, som du skal have en hjælpende hånd til?

Du nævner ikke at bankerne kan give dig noget? - Hvad er det, at de ikke giver dig? Sparring, tilbud eller er deres produkter ikke tilfredsstillende inden for investering? - Har du hørt hvad andre banker kan tilbyde dig? Ud fra det du beskriver, så vil jeg tror du vil blive betragtet som værende en god kunden for langt de fleste banker.

Du nævner selv aktier m.m. har du overvejet hvor stor eller lille en risiko du er villig til at løbe med din opsparing og hvad er tidshorisonten?

Når du ikke ønsker at bruge så meget af din fritid på investeringen, hvorfor så ikke overveje en investerings forening enten via bank eller lign. ? Der er mange muligheder at vælge imellem, det er blot at undersøge internettet og se hvad de forskellige foreninger kan tilbyde og hvordan det matcher dine ønsker og planer?
11-01-2016 14:56
Becool
Hej,

Det lyder som normal priser for professionel privat økonomi rådgiving. (1.800 - 2.200 kr i timen) - jeg ville ikke spare på professionel rådgiving, men du kan altid prøve en "u-professionel" som sikkert er billigere. og du kan sikkert finde en her på Mybanker eller på www.amino.dk (Iværksætter portal)

/becool
11-01-2016 15:01
filosofen
Tinghus - jeg føler ikke rigtig, at bankerne har den fornødne kompetence og objektivitet - de dygtigste af dem sidder i private banking-afdelingerne og dem har jeg ikke adgang til, fordi min formue er i mine mursten og pension primært.

Becool - du mener, at rådgiverne er pengene værd - også i min situation? Kan du anbefale nogen?
12-01-2016 08:27
Becool
Ja, jeg syntes ikke at du skal spare på rådgivningen.

Du kan altid sætte en forspørgelse på denne type af ydelse på www.amino.dk, også byder (underbyder) de forskellige virksomheder på din opgave, også kan du vælge imellem dem der har budt.

Igennem Tænk's hjemmeside, som linker videre til Finanstilsynets hjemmeside som har en liste over godkendte uvildige rådgivere. taenk.dk/gode-raad/privatoekonomi-guide-til-uvildi...aadgivere.

held og lykke.
12-01-2016 14:48
Michael
Tja, hvis man har lyst til at betale måske 20.000 kr. for at en uvildig rådgiver henviser til en bestemt investeringsforening fx. (som der i øvrigt ingen garanti er for giver det maksimale afkast eller i det hele taget bare et afkast og ikke et decideret tab) så skal man da være velkommen til det. Som jeg læser trådstarters situation er det vel dét som det handler om og så måske flankeret af et råd om at indfri den resterende realkreditgæld / indsætte restbeløbet i Santander.

Den mere eksotiske model er jo så at belåne friværdien i huset og investere dem, men det er så absolut ikke anbefalelsesværdigt medmindre man er meget risikovillig.

Personligt sparede jeg gerne de 20K og lagde i stedet ud med at indfri realkreditten. Det er en 100% sikker investering.
12-01-2016 17:11
henrikkrebs
Hvis du godt vil have en sikker opsparing, så kan du jo betale din kreditforeningsgæld ud. Ring til kritforeningen og spørg om muligheder.

Der er mange overvejelser - først og fremmest afvejningen mellem afkast og risiko.

Synes du dette råd var pengene værd, så kan du jo sende mig 1.000 kr :-)
12-01-2016 17:20
filosofen
Jeg har lige indfriet mit ene lån på 400000 - og har et f3 tilbage, der skal refinansieres i 2018 - løbetid 11 år restgæld nu 380000, 2018 ca 270000. Med andre ord kan jeg om 2 år være gældfri som 46 årig. Om jeg vælger at gøre det afhænger af, hvordan verden ser ud til den tid. Jeg betaler topskat og har i sagens natur et meget lavt fradrag på ca 4000/md.
12-01-2016 17:46
filosofen
Og har ikke profil til større risici - bare det at mine sønners børneopsparinger er i aktier via Sparinvest gør mig dybt urolig disse dage.......
12-01-2016 22:04
HalliHallo
Kære FrækkeLuke

Måske du burde overveje at investere i nogle gode ejendomme, f.eks. på strøget i København eller måske i en investeringsforening. Men som altid er der en vis risiko også her.

Her ses "rådgiverne" ikke at anbefale professionel rådgivning, men når det drejer sig om udfærdigelse af et simpelt gældsbrev og testamente, så rådes der hver gang til at gå til en advokat.

Ud fra det du skriver FrækkeLuke, så virker du mig, som om du har ret godt forstand på din økonomi, så jeg tror egentlig ikke du behøver nogen ekstern rådgiver.

Har Kim Valentin filial i Herning?

Held og lykke med dine penge.
12-01-2016 22:13
filosofen
Hej igen - forstand og forstand - er da uddannet på Handelshøjskolen og prøver at følge med☺️ Kim V har vist også i Århus
10-01-2017 20:25
Anette paulsen
Hej

Jeg er bankrådgiver til daglig og vil gerne hjælpe dig.

Hvad kan jeg hjælpe dig med
10-01-2017 20:26
Anette paulsen
Hej

Jeg er bankrådgiver til daglig og vil gerne hjælpe dig.

Hvad kan jeg hjælpe med.
12-01-2017 10:49
RinaKarina
Har et lån på Santander bank siden et år tilbage. Har fundet ud af, desvaerre, at den rente der blev udlovet ik eksisterer i virkeligheden!! Er der nogen der ved en bank, hvor man kan indfri det lån og garanteret få en billigere rente? Det er altfor dyrt for mig, plus at det sikkert ikke bliver mindre...
12-01-2017 12:18
RinaKarina
Har et lån på Santander bank siden et år tilbage. Har fundet ud af, desvaerre, at den rente der blev udlovet ik eksisterer i virkeligheden!! Er der nogen der ved en bank, hvor man kan indfri det lån og garanteret få en billigere rente? Det er altfor dyrt for mig, plus at det sikkert ikke bliver mindre...
12-01-2017 12:20
test
Rente er normalt forbundet til riskoen. Så kan du stille god sikkerhed kan du få en lav rente. Men nej der er ingen der kan lov eller henvise dig til en bank der opfylder de kriterier. Alle bankerne ville skulle kredit vurdere dig før de kan tilbyde dig et evt lån og oplyse dig om omkosntigner ved oprettede og rente. Det bedste du kan gør er at ha så lidt gæld som muligt. At ha gæld er dyrt.